26 feb

De va längesen sist. Har lite svårt att hinna med...

Vi har fortsatt vara lite halvkrassliga. Andreas e fortfarande inte helt hundra o Edvin snorar o hostar.
I fredags följde Edvin me farfar hem o har spenderat helgen i Myresjö. Jag jobbade fre-lör. Skönt o få två hela nätter sömn, välbehövligt då de på jobb påpekat att man sett trött ut.
Idag var vi o hämtade lilleman, kändes vääldigt längesen vi va o hälsade på i hemtrakterna, jul var nog senast tror jag.

Eftersom lilleman varit sjuk så blev de ett långt glapp från dagis. När vi lämnade honom i veckan va han inte glad, inte alls kul, usch. Som tur e lugnar han sig snabbt, skönt o få höra de när man ringer dagis en stund efter lämning. Känns inte riktigt bra att han går så lite som han gör på dagis, men de blir ju så när vi jobbar som vi gör. Jag fortsätter söka jobb, mitt mål e ju en heltidtjänst o de skulle göra att Edvin får lite mer tid på dagis som jag tror han skulle behöva. När jag e ledig har jag alltid Edvin o han behöver mycket stimulans, känner inte att jag riktigt orkar. Nu i veckan har vi varit på två olika kyrkors öppen förskola o de har varit uppskattat. Ska fortsätta med det när det passar.
Maria o Lisa kom på oväntat besök i veckan o överraskade me en liten födelsedagspresent. Mycket uppskattat! Tack snälla söta vänner, mitt dåliga humör vände snabbt :)

Hunden här hemma e de fullt ös på. Han e fortfarande mycket i sin bur. Vi känner att vi behöver lära känna honom lite bättre innan han får gå som han vill. Edvin e fortfarande ganska rädd för honom. Hans nya namn är "damphund".

I veckan käkades de våfflor, toppen tyckte Edvin.


Man måste blåsa på maten när den e varm. Han blåser dock mest i sin egen lugg.

Vi har börjat begränsa lillemans sovtid på dagarna, 1 ½ timme får räcka. De har varit lite besvärligt vid läggning då han inte varit trött men nu e de bättre.

Jag måste tipsa om "Tikei" mineralsmink som jag provat, man beställer på nätet o priset är överkomligt. Suveränt helt enkelt.

I veckan måste jag gå på jakt efter nya arbetsskor. De jag har nu köpte jag när jag var nyfärdig syrra -08, de har liksom gjort sitt. De e livsfarliga i trappor, vet inte hur många gånger jag stått på näsan. Nästa gång ska jag inte ha sandaler. Nåt tips?

Huset jobbas de på så gott vi kan. Vi tänker säga upp lägenheten i mars så vi har den juni ut. Hoppas verkligen de blir lagom i tid, så svårt o veta. Idag var vi o justerade lite på köket, de blir till o beställa inom kort. Bänkskivan tar 4-6 veckor o få hem o då borde vi hunnit så längt att vi e redo för köksmontering.
I veckan las klinker i tvättstugan, vi siktar in oss på o göra klart där nu för att kunna koppla in bergvärmepumpen. Vi fick en elräkning på 9000 kr nu, inte kul.


Här e hålet där vi tänkt förvara veden. Tror de e Tony som visar upp sin bästa sida.
 
Imon blir vår lille son 18 månader - 1 ½ år. Galet.

19 feb

25-års festen me sminktema hos tant Linda igår va mycket trevlig. Alla gästerna fick ögonen sminkade av en make-up artist, sen sminkades en av tjejerna från grunden inför resten av gruppen. Fick massor bra tips o idéer. Det såldes även smink o gjordes reklam för hudvårdsprodukter. Vi fick alla me oss ett litet provkit från M. Picaut hem.


Före.                             Under bearbetning.      Efter.


Födelsedagsbarnet.I fredags va jag me Edvin på A6 o lekte i barnrummet. Efter en stund såg jag på avstånd att han stannade upp o blev röd i hela ansiktet. Jag tog honom på armen o gick mot toan. Bajset gick igenom o ut på min tröjarm. Jag började klä av honom. Jag skojar inte, de va bajs överallt, ända uppe vid skuldrorna hade han de stackarn. Efter dusch i handfatet o nya kläder tog vi vårt pick o pack o åkte hem. Jag kände mej lagom fräsch på bussen me bajs på armen.

I lördags hade farmor Edvin på dagen så jag fick äntligen tid o va me o hjälpa till vid huset. Riktigt roligt va de. Hade jag börjat gymnasiet idag hade jag valt bygg. Synd att de e så tungt för kroppen bara. Jag satte upp träskivor på väggarna o körde me klammerpistolen. Sen isolerade jag en av klädkamrarna. Mycket tid gick oxå åt till o städa. Kände idag när jag vaknade att jag hade ont i rumpa o lår av alla böjningar o lyft upp o ner.
Vi fick mycket gjort. Kvar att gipsa är nu kök/matsal, toaletter o garage. Andreas har ca två veckor kvar av sin semester, vi hoppas hinna en hel del till innan den e över. Vi har haft lite otur me magsjuka o förkylningar o feber men nu hoppas vi att vi håller oss friska. Imon e de ny vecka o vi tar nya tag!

Alla ♥-ns dag

Kom just hem från jobb.
Jag sitter här me min onda rudolf snok, inge kul o va förkyld o snyta sönder näsan. Aj, aj. Hade lite feber igår men idag har de mest varit ömhet i kroppen o huvudvärk som suttit i ansiktet. I käken, näsbenet, säkert bihålorna. Alvedon hjälper inte. Imon blir de långdag på jobb så jag hoppas verkligen jag e kry.

Pappa Andreas jobbar hårt vid huset. Vi säger bara hej i dörren varje dag känns de som. Man får verkligen ta till vara på den tiden man har tillsammans.


Här lagar han sina arbetsbyxor. Inte dåligt!

I fredags sattes ytterdörren upp, e så nöjd att vi valde runt fönster. Blir lite mjukare intryck.I Lördags jobbade vi i huset till fyra. Jag va me några timmar på förmiddagen o röjde upp. Galet så mycket byggdamm o annat skräp de blir. jag vet inte hur många vändor på tippen Andreas o hans far har varit. Skönt o städa lite efter hand.

Edvin fick en kartongsoffa att sitta i vid fikat:


Helsingborg for vi till på lördagkvällen. Mycket trevligt. Äntligen fick vi träffa lille Maja-Gry 9 veckor gammal.
Bilresan både dit o hem gick över förväntan me lilleman. Man får tajma sömnen. Blir lättare när han blir större o kan titta på film i bilen längre resor. 


Klappar fint.


Bjussar på sin käraste ägodel.


Puss.


Busunge nr 1.


Papporna fixar.


Djur i bur.Söt som tusan.

Busunge nr 2:

7 feb

Igår va dagen då vår Ginis bytte bo.
Vi har fått höra att de gått jättebra. Hon hade snarkat hela natten :)


Schäfern Ymer hälsas välkommen till vårt hem. Edvin tyckte Ymer va otäck till en början men de har gått bättre idag. Ymer e inte van o gå i koppel o väldigt ivrig all time, där har han nåt o bita Andreas. Jag tror de kommer bli hur bra som helst. Här e nya stjärnan:Igår kom lösullen o taket isolerades. De va stor skillnad på värme i huset nu när inte allt läcker ut. Andreas är ledig fyra veckor till för att jobba på huset. Tillläggsisoleringen e nu helt klar. Imon ska OSB-skivor börja sättas upp o därefter e de dags för gips. Snickarn håller på o sätta upp gips i taket där de e öppet till nock. Elen blev klar igår, de e fullt me sladd o slang överallt.  


Edvin hade fullt upp.

Ikväll har vi varit o tittat på kakel o klinker o fick me oss ett gäng prover hem. Brukar ha beslutsångest men de känns faktiskt ganska bra.

Jag o Edvin har varit lediga idag. En otroligt fin dag har vi haft med klarblå himmel o solsken. Vi har tvättat åtta maskiner tvätt, varit en sväng vid huset, sovit o sen handlat.


5 jan


16-bädds stugan i Tandådalen.Mycket snö!23 minusgrader som mest.


Sällskapsspel o vila efter en dag i backarna.


Maria o Adam på hundfjället.


Upptining i värmestugan.


Nästan hela gänget!

'

50-års firande med sppträdande o trerätters på Lindvallens värdshus.Showtime med bland annart Povel Ramel tema, riktigt underhållande!
Kära mor firades med allsång!


... o en drink, SKÅL!

Tack familjen för en fantastisk långhelg tillsammans!

Vi sitter just nu i bilen på väg hem o längtar grymt mycket efter vår älskade son.

RSS 2.0