30 aug

Måste berätta nåt äckligt. Gina har ett sår som vi grejar med. Vi använder en bomullsrondell att tvätta rent med. Igår kom vår klåfingrige son med denna använda bomullsrondell och hade en bit i munnen som han sög på. Vidrigt. Han blev helt galen när jag tog den.
 
Han gillar verkligen att stoppa allt i munnen. Idag på lekplatsen var han hopplös, han smakade på allt. Han slickade också på alla möjliga saker. När han började bli trött o tuttig sög han på en liten rund manick som man kan flytta runt i en bana. Usch, usch, usch. De e nog jättenyttigt...

Vi har en kortlek i ett pappersfodral här hemma. Den älskar han att ta från lådan o tugga på. Han har käkat upp flera bitar av den, det finns inga kanter alls kvar på kortsidorna.

Nästa fredag ska vi till dagis o hälsa på hela familjen. Spännande som attan.

Jag spanar för fullt efter en trehjulig sittvagn nu. Den vagn vi har funkar såklart men den är klumpig nu när lilleman sitter upp. Själva sitsen e för stor, han kasar ner o sitter som en säck potatis fast vi har ryggstödet fullt uppfällt. Sen kommer man knappt åt varukorgen längre, de e bara en liten springa med sittdelen på. Med liggdelen på funkade det utmärkt. Vi köpte ju en resevagn för ett tag sen, den e kass, vi e inte alls nöjda. Funderar på o sälja. Jag spanar på blocket mest, alldeles för mycket pengar i en ny. Dock såg vi en ny igår på nätet som vi gillade för 2500 kr. Men de va beställningsvara, man vill ju gärna provköra o testa alla funktioner först. Vi får se.

En barnsadel spanar jag med på. Kan va bra o kunna cykla till dagis när han börjar om en månad. Eller?

I måndags var Maria o Lisa här på lite tårta. Edvin fick ett superfint pussel. O igår va Sandra o daniel här på lite käk, då fick edvin paket igen, en söt liten sångbok.

Andreas sökte för ett tag sen hundförartjänst. Igår var han på tester. De fick springa i skogen me karta o kompass. Rundan var 1,7 mil o innehöll ett antal stationer med olika fall som skulle lösas på rätt sätt. Min Andreas har aldrig sprungit så långt innan. Men med sin vilja kan han nog klara vad som helst. De var en stel pappa som kom hem igår. Knät klarade sig dock galant med knäskydd. På fredag fortsätter testerna med intervjuer. 

29 aug

1 års kalaset blev mycket lyckat. God mat, tårta o massor fina paket. Edvin blev riktigt bortskämd. Den bästa presenten enligt Edvin var Bobbycaren, han e redan tokig i rattar... Mamman tyckte alla fina nya kläder var skojigast. Han fick även gummistövlar, skinnjacka, pussel, pekböcker, draglok, safaridjur o magnetiska byggklossar.

Edvin älskade mammas jordguggstårta, de e favoriten just nu. Dock första tårtan han smakat.

Om en månad börjar inskolningen på dagis o då måste man ju ha en rygga, har idag skickat efter en mini kånken från nätet som troligtvis landar i brevlådan på onsdag eller torsdag.

Idag har pappan varit ledig från jobbet. Hela förmiddagen fixade vi o grejade me saker inför husbygget. Vi har ringt o eldat lite i baken på el o VVS killarna som ska göra ritningar till huset. Har även pratat me en kille som ska ställa upp som kontrollansvarig för bygget. Vi har snackat med markägaren o vet nu att markförhållandena är sandjord och berget finns 40 meter ner. Vi har bestämt möte me banken i nästa vecka. På onsdag ska vi träffa arkitekt o snickare o fylla i teknisk beskrivning till bygglovet. Om ca 2-3 veckor räknar vi me att alla handlingar är klara så att vi kan söka bygglovet. Innan dess räknar vi med att ha fått lånet o köpt tomten.

De e mycket att ha koll på, måste ta reda på vilka försäkringar vi ska ha me innan vi sätter igång. Ett samråd med kommun, snickare o kontrollansvarig är det sista som görs innan vi får börja bygga. Börjar vi tidigare blir det 40 000 kr i böter. Nej tack. De e så mycket väntan, kan man inte bara få börja bygga innan de blir för kallt.

Bilder


En kväll när vi var bortbjudna o Edvin vägrade somna provade vi o gå en sväng. Efter att ha skrikit en lång, lång stund blev det äntligen tyst. Vi trodde att han sov, sen upptäckte vi detta.

Bus me vännen på A6 bakteriebombs lekplats. Uppskattat va de.

Provar morbror Robins longboard.

Me moster Maria.

Leker me nya prylarna.


27 augusti - Edvins födelsedag

Hipp hipp hurra. Ett ljus i tårtan idag. En lycklig dag än så länge. Vi har besök av morbror Robin o moster Maria sen igår så uppmärksamhet finns det gott om. Underbart säger mamman.
Kl 09 idag knackade de på dörren, våra kära vänner familjen Kaverén sjöng för Edvin o kom me paket o ballonger. Edvin e numera ägare av en turkos Onepeace, han o hans mamma ska mysa i sina sparkdräkter tillsammans i höst o vinter. Edvin uppskattade dock mest ballongerna me helium. Han har haft riktigt skoj me dem än så länge, tack fina ni :)




25 aug

Premiär på öppna förskolan idag. Både mor o son trivdes. Edvin han hittade en riktig favoritleksak, en stor träbil med ratt, spakar o backspegel. Där hängde han hela förmiddagen. Skittråkigt tyckte mamma, han brydde sig inte om nånting annat. Jag lyfte ur honom o försökte få honom intresserad av andra saker men ändå hamnade han i bilen efter en stund. Inte ens när vi sjöng kunde han slita sig. Ganska roligt nu i efterhand.


Favvobilen.

Idag har jag varit sjukt trött. Har vilat ynka 10 minuter på eftermiddagen, de e alldeles för lite för mej. De blir en tidig kväll. Kl 06 imon vaknar lilleman o vill upp o leva rövare. Jag har bunkrat upp här med pepsi så en stund till ska jag hålla mej vaken. Ett rör pringles har tömts, e asamätt, e rädd att de motverkar koffeinets efterlysta effekt.

De va ett trevligt kalas igår här. Päronmoussetårtan var ingen höjdare tyvärr, den åkte i soporna efter fikat o kommer inte göras igen. Den smakade metall, urk. Vi hade lite problem med o få ur den ur springformen. Nitarna som man vidgar formen med lossnade när jag skulle försöka ta bort kanten, maximal otur. Verktyg funkade inte men när pappa A o jag drog i varsin ände lossnade den tillslut utan att åka i backen.
Idag har jag köpt en ny springform o den har använts flitigt idag inför nästa kalas på söndag. Då blir de annan tårta, ett säkert kort.

Andreas ska de kommande dagarna jobba tre styck 17-04 pass. Kommer inte se honom förrän söndag morgon då han sover på jobbet eftersom de inte e lönt att åka hem mellan passen. Som tur e kommer jag troligtvis få lite hjälp av syster Maria i helgen. Hade varit svårt o fixa inför kalaset utan att nån roar lillen.

Här kommer filmen som jag bråkat med...



Bilder


Nyklippt mamma.


Grabbarna lekte bra ihop.

Här stryper Edvin sin kompis Viggo. Fast egentligen ville han kramas.

Ballonger e skojiga.

Viggo visar sin ilska sida.

Far o son ♥

23 aug

Fint väder som attan har vi haft idag. Jag o lilleman har varit i lekparken o gottat oss. Edvin han försökte hångla me en liten flicka i samma ålder, de lekte så bra o gillade verkligen varann. Så söta! Jag vet inte om jag nämnt det tidigare att jag tror Edvin kommer bli en riktig elaking, han är högljudd, inte rädd o slåss gärna. Den haär lilla flickan Stella gjorde mej lugnare, hon var ungefär som Edvin. Skönt o se att andra barn oxå tar stor plats. Jag tänker till inskolningen på dagis sen o så. Viktigt att andra barn säger ifrån så han lär sig hur man leker.

När vi väl kom till lekparken skulle ju Edvin såklart baja. Jag bytte på honom i gräset, då bajsar han en hög där i gräset. Jag plockade upp det med en hundbajspåse. Perfekt.

Nu pekar Edvin på lampan när man frågar efter den. Inte med pekfingret, utan med hela handen, som en befallning. Roligt ser det ut.

På lördag är det exkt ett år sedan E föddes. Sjuukt så fort tiden går. Kalas ska vi ha på söndag för våra familjer. Imon kväll kommer familjen Kaverén hit på lite käk o umgänge.


Ny outfit.

Datorn kraschade tidigare i veckan. De va i samband med att jag skulle lägga ut en film här på bloggen. Den gick inte reparera, sitter nu o premiärbloggar me nya datorn. Så mycket snabbare, underbart. Här kommer filmen jag inte lyckades lägga ut sist.

Faaaan... Har försökt nu i över en timma me o få ut filmen, fuck, fuck. Irri som attan, kunde ju lagt mej o sovit lite tidigare istället. Ska upp till frisören tidigt imon bitti.


19 aug

Kameran e laddad, här kommer nya bilder :)


Första klippningen, endast några strån runt öronen togs.

I manchester hängslebyxor som mamma hade när hon var lika liten som mej.

Jag har inte rikgtigt koll på hur man smidigast tar sej nerför trappsteg än.

I nya sparkisen.

Nya höstskor.

Plockar bland dop-prylarna.

Kletar röda vinbär i fejan.

Fy o tvi för höstrusk i augusti.

Äpplen mmmm....

Städar altanen.

Mumsar glass me kompisen Jonna.

Väääldigt mumsigt, Edvin vill helst ha båda glassarna.

Ack så gulligt.

Hästarna va poppis.

Sotaren Edvin.


16 aug

Idag har vi tejpat igen skåpen i skänken. Tidigare idag stod han o mumsade chips.

Vi har haft poolen framme, en väldigt liten o söt pool ca 50 cm i diameter. Jag fyllde den först me kallt vatten ifrån trädgårdsslangen. Jag ställde saker runt poolen så inte lillen skulle klättra i o sen sprang jag in o fyllde en 10-liters hink me varmvatten. När jag kom ut satt han o plaskade iaf, med kläderna på. Sötnöt.

Det märks att han förstår mer och mer när man pratar. Stugan är omringad av hästar så dem har han koll på. Han tittar efter dem när vi frågar vart hästarna är o säger - Dä, dä. Det säger han även om vi frågar efter napp o lampa m.m. Titta har han också fått fram några enstaka gånger. Det kommer andra ljud än tidigare från den lille munnen, han vill lära sig snacka nu.



Lite bilder från dagen...



Edvin håller ställningarna, pappa klipper gräset.


15 aug

Edvin o Gina sover, Andreas jobbar o kommer inte hem förrän i natt. Ute i stugan på landet befinner jag mej, det är alldeles tyst och lugnt. Just nu känner jag mej inte ett dugg ensam, jag njuter. Fick sällskap av snälla svärmor o svärfär ikväll, skönt o inte va ensam hela långa dagen. Edvin var dessutom i behov av lite annan stimulans.

Jag följde me svärfar på svampjakt i eftermiddag, vi hittade massor! Två ica-kassar blev resultatet. Ikväll har det lyxats till med varma kantarellmackor. Yammie!




Konstig men skojig.


I fredags for vi hit till landet. Vi har längtat så efter dessa sex dagar hela sommaren. Äntligen lediga tillsammans, förutom idag då. I lördags fick vi besök av min familj. Så mysigt att umgås, spela spel o äta go mat. Ibland e de bra me lite regn, känns som man umgås på ett annat sätt då.
Igår hade vi en kompis med familj här på besök o Edvin fick sin första 1-års present. Han har inte förstått det där med o leka än. Just nu e han inne på o slå folk i ansiktet, gärna hela tiden och ännu mer när man säger ifrån. Mycket irriterande. Blänger man tillräckligt mycket när man säger ifrån åker underläppen ut o tårarna sprutar.

Jag har min första mammalediga dag idag efter jobbperioden. De blir nog bra de. Tråkigt att de redan e höst bara.
Edvin gillar ett litet krypin bakom ett pärldraperi här i stugan, där finns allt möjligt skojigt att hitta. När jag pulade i köket kom han krypandes me en svart plasthink o var helt svart av sot, både i ansikte o hår. Grillkol brukar visst hinken användas till, hehe. Sen blev det bad i poolen inne i duschen. Mamma Frida bråkade me duschslangen som inte ville ligga still i poolen, fick en rejäl dusch o blev ordentligt blöt. Alltid ska sånt hända mej.

Snart ska Karins väntade flicka titta ut. Så roligt. Jag minns själv när jag var i vecka 36.


Gigantisch. Tur att Edvin kom tre veckor innan beräknat förlossningsdatum.

Jag fick tyvärr inte med mej laddaren till kameran. Batteriet har dött. Lägger ut några mobilbilder istället.
Nu blir det nog en lättsam film innan sängen.

7 aug

Jobb jobb jobb för både mor o far i helgen. Edvin han håller till hos mormor Lisbeth o extra morfar Roger.
 
Lilleman har börjar gå. Eller när räknar man att de går egentligen? Han har tog sina första steg för kanske en månad sen men nu har han gått ca fem meter utan stöd som längst. Han reser sig inte själv utan stöd än men han tar intiativ och släpper det han håller i och försöker. Han e så lycklig, ett stort leende i hela ansiktet syns när han går själv. Ofta blir han så ivrig av glädjen att han går alltför fort och ramlar. Going. Se här!

 

Jag har nu bara tre dagar kvar att jobba, nedräkning pågår. Jag tycker dock att det är roligt att jobba så jag hade kunnat tänka mej ett tag till.

I fredags var jag och mormor Lisbeth iväg en sväng i stan med bilen. När vi skulle åka hem tappade hon nyckeln som flög in under bilen, ja mitt under bilen hamnade den. Jag fick lägga mej på asfalten och försöka fiska efter den med benen men de var alldelels för korta. De var inte förrän jag fick tag i en gren vi kunde få ut den o åka hem. Knäppt att den skulle hamna just där.


Provsitter pappas gamla potta.

I nya röda fina gungan hos mormor.

Här bjuds de på nya bissingar. Känner knappt igen trollungen me tänder, tycker utseéndet ändrats så mycket.

Efter att ha sprungit en bra stund me vatten i hinkar ville lilleman bara bada några minuter. Otacksamt. Hehe.
Hoho, en sån här rolig leksak har vi inte hemma mamma.

Nyvaken mys.

Kaninen e de bästa.

Barfota i grästet.

Mumsar röda och svarta vinbär. Gillar syrliga grejer som mor o far.

Film!


Gapar på fåglarna för full hals.

Bästa attraktionen på lekplatsen.

1 aug

Oj augusti redan, vart tar månaderna vägen? Jag har bara en o en halv vecka kvar o jobba innan mammaledighet inträder. Konstigt att de heter ledighet när det e 24 timmars jobb om dygnet.

De blir längre o längre mellan inläggen känner jag.
I helgen var vi hos moster Maria o Adam i Södertälje, Riktigt trevligt. God mat, trevligt sällskap o så lite spel på det. En riktigt lyckad helg. Vi var på utflykt till Torekällberget som liknar Jönköpings stadspark fast bättre. Massa djur o fina små hus me caféer o affärer. På kvällen spelades vårt favvospel "med andra ord". Adam som e syrian har inte så bra koll på svenska skådespelare o film o sånt. Hans förklaring: Lägg ihop tjur och korv... TJORVEN i saltkråkan såklart! Mycket skratt bjöds de på.

Alla vi träffar har en tendens att fara söderut nu. Maria o Adam åkte i Söndags till Mallorca. Farbror Tony o Linda är i Thailand o mammapoolaren me familj e i Turkiet. Vi då? Längtar efter att få vara ute om dagarna, tråkigt att va instängd på ett kontor när solen gassar utanför.

Ikväll har vi varit en sväng på lekplatsen o kört slut på lillkillen innan läggdags. Mycket effektivt, han somnade som en stock direkt efter en slurk välling.

Det är högt tempo på lilleman, han tar sig fram snabbt som en vessla. Knapras gör det på allt. Favoriten är gula öronproppar, gamla fimpar e också ganska poppis, all sten han kommer åt åker också in i fågelluckan. På tal om pippis, han gapade högt som attan på fåglarna som sällskapade oss på lekplatsen, de jagades också en hel del.

Senaste framstegen är klappa händerna och vinka.

Vi har fått brev på posten om att vi måste lämna in schema till dagis, hur lätt e de när man inte vet nånting själv. Suck.

Nu... Bildmaraton :)


Göteborg.

Roxette.

Pill pill...

Södertälje, Torekällberget.


Min kärlek.

När kossan råmade åkte underläppen ut o ett stortjut utbröt. Läskigt tyckte lilleman.

Efter en varm dag me lek åkte baljan fram. Baljan var egentligen en verktygslåda. Edvin var så nöjd så.

Tills han skulle gå upp... Mindre skoj.

RSS 2.0