27 feb

Idag blir Edvin 6 månader gammal på pricken. Ibland när jag tittar på honom slår de mej hur stor han blivit, när hände de? Han sitter nästan själv nu, liggvagnen e snart ett minne blott o bebisen oxå. Snart tar han studenten, flyttar hemifrån o byter ut sin mamma mot nån tjej oxå. Jag hoppas inte tiden går lika fort alltid.

I helgen har pappa jobbat igen. Edvin o jag va me morbror Rasmus o mormor på ikea hela lördagen. Rasmus ska snart flytta hemifrån o behövde inhandla grejer till nya lyan.  Mot shoppingdagens slut följde vi me hem till Ekenäs. Mys!

Idag åkte vi me farmor o farfar till Jkpg. När pappa A vaknade stack vi på två husvisningar. Det hus vi trodde va mest intressant var minst intressant, vi kände oss besvikna. De e alltid nåt som e fel, men i detta hus va det de mesta. undrar om vi nån gång hittar nåt hus för oss, de kanske e bygga nytt vi ska göra ändå.

Efter visning o middag smög sej tröttheten fram. Farmor o farfar tog hund o barnvagn på promenad, LYX! Mamma Frida o pappa Andreas fick en lugn o skön tupplur, den var vi verkligen i stort behov av.

Lite bilder från helgen.


Provar att sitta i kundvagn för första gången.


Mamma, jag vill inte mer...

...sen bev jag lite glad igen när vi äntligen kom till barnavdelningen.

IKEAS kundradio: Hallå, de e nån som glömt en unge bland alla mjukisdjur.


Provar mössor me morbror Rasmus.

Den gröna masken e min nya favorit.

Provar stolar.

Jag håller hårt i min nya fina grejer.


Myser i mormors soffa.

I nya stolen framför brasan hos mormor e de väldigt spännande.

Peka kan jag.

Inviger nya haklappen, skeden o skålen.


Så här mysig o go blir jag efter en portion gröt.


24 feb

Edvin e sjuk. Han blev de natten till i måndags. Näsan rinner o hostar gör han. Han har haft 39 graders feber i tre dagar nu. Stackars liten. Han bara gnäller o e ledsen hela tiden. På barnmottagningen säger de att de inte finns nåt o göra så länge han får i sig vätska o kissar, o de fungerar. Har han inte blivit bättre efter 6 dagar me feber kan man söka vård. Som förälder e man ju extra orolig när de e första gången sitt lilla barn e sjukt. Hoppas verkligen han blir bättre snart,. Tur man är två föräldrar så man själv orkar med.

Igår va jag ju på intervju inom kommunen. Jag kände mej som ett vrak efter att ha varit vaken i stort sett hela natten, men smink gör underverk för trötta mammor, de kan jag ju försöka tro på iaf.
Intervjun var väl egentligen ingen intervju. Det var mer; - Hej o välkommen till kommunen, här har du dina arbetskläder, hoppas du ska trivas. De lät nästan som de gick på fem minuter men jag var faktiskt där i en o en halv timme. Allt verkar väldigt bra. De bästa e flexibiliteten, jag får bestämma nästan allt själv. Nu ska jag göra ett brevidgångs schema som passar Andreas tider. Desutom finns de goda möjligheter till fortsatt jobb även efter sommaren. Här hemma har vi pratat om att jag ska va mammaledig igen sen efter sommaren o sköta inskolning på dagis. De såg de inte som något besvär, vilket känns så skönt. För en gångs skull verkar jag få en bra o human chef.

Igår tackade jag nej till jobb på lungmedicin i sommar, kändes lite fånigt men de förstod ändå. Trivs jag inte i kommunen kan jag ju alltid höra av mej igen sa de. Perfekt!

Aj, aj va jag e spänd i brösten. Edvin äter ju inte riktigt lika flitigt nu när han e förkyld o täppt i snoken. Han tömmer aldrig riktigt, önskar jag hade en bröstpump.

Nu ska jag beställa lite foton från året som gått så jag kan fixa ett album för 2010.

21 feb

Ytterligare en helg har passerat. Andreas jobbade, han har tre helger på raken nu. Syster Maria o hennes man Adam va nere i Småland på besök. Vi tillbringade helgen hos mamma o resten av familjen i Ekenäs. På fredagen frossades de i taccos som var uppdukat när vi kom, jammie.

På lördagen stack vi flickor iväg på ett friskis o svettis pass. Roligt att göra något tillsammans. De kändes att jag tagit två veckors vila om jag säger så. Men jag känner mej faktiskt bättre motiverad nu efter helgen så ja hoppas jag ska glida in på samma spår som tidigare. Pojkarna där hemma var barnvakt. Så klart bajsade Edvin när vi var iväg. Min bror Rasmus o min systers man Adam höll sej på avstånd, tur att Roger gillar att byta blöja :) På lördag kväll var vi en sväng hos morfar o hälsade på.

Edvin o jag åkte med Adam o Maria på söndag förmiddag hem till Jönköping. De fortsatte mot Södertälje.
När pappa Andreas vaknade blev de en promenad o sen mys i soffan.

Idag började vi dagen me ett bad. Edvin hade kissat igenom sin blöja o kissat på mamma Fridas sida i sängen. Kan han aldrig göra sånt på Andreas plats?

Edvin e jätteduktig på o äta nu. För ca två månader sen när vi provade smakportinoer första gången hängde inte magen me, men nu går de väldigt bra. På drygt en vecka har vi ökat upp smakportionerna till en portion han blir mätt på. Han får puré av något slag till lunch o sen gröt till kvällen. Gröt e Edvins favorit.

Edvin har inte låtit sin mamma sova så bra i helgen. Han vaknar ofta o kan inte somna om han inte får ligga vid bröstet. Hoppas bara de e tillfälligt, jag känner mej trött som bara den. I natt har han dessutom haft nån konstig hes hosta o varit rosslig när han andats, hoppas inte de e krupp.

Förra veckan var jag på intervju på lungmedicin o i fredags blev jag erbjuden jobb där i sommar som sen går över till timvik i höst. På onsdag ska jag på intervju inom kommunen, där jag nästan redan blivit erbjuden jobb i sommar, men de e smma sak där me timvik till hösten. Dessa två jobb står jag o väljer emellan. De finns för o nackdelar me båda men jag tror de e flest fördelar me kommunen. Lön, arbetstider, flexibilitet, arbetsuppgifter m.m. Jag tror kommunen passar en familj som oss bättre. Vi får se hur de känns på onsdag. Måste svara lungmedicin senast måndag nästa vecka.



Moster Lydia busar me mej.

Jag övar på att sitta. Pekfingret e ständigt i munnen.

Tur att moster Maria tar emot mej när jag faller.

Bus me mor hos morfar.

Moster gillar mej, jag gillar lappar.

Aldrig får man va ifred, men jag gillar henne ändå.

Jag e lik mamma när jag äter.

Favvogiraffen!


17 feb

Va igår en sväng på ÖF för att sedan stimma hem o låsa upp för Karin så hon slapp stå ute o frysa när hon kom. Mitt i jäkten glömdes telefonen kvar, kom på de när jag just hoppat på bussen hem, attans. Men jag prioriterade Karin framför telefonen. Tur jag har dej Cissi som tar hand om mej omina ägodelar :) 

På kvällskvisten tittade Sandra förbi o vi satt o tjattrade, de kändes nästan som förr i tiden. Bortsett från att jag nu e mamma till en liten Edvin. Härligt me tider som förändras samtidigt som man ibland längtar tillbaka till tider som redan varit. Konstigt.

Idag har vi varit på babysim. Andreas tog en semsterdago kunde följa med, skönt. Han va annars inne i en monster-period me jobb 13 av 14 dagar. Jag höll mej på land denna gång, lite fina foton e ju alltid skoj.

Har idag gjort egen barnmat. Potatis, morot o palsternackspuré stod på menyn, smakade inte alls dumt faktiskt, Edvin höll med.

För en liten stund sen dök min allra minsta lilla syster upp, hon har sportlov o e trött på de. Trevligt me besök. Ska ta o umgås lite. Om en stund blir de chokladpudding o grädde. Jag har helt tappat stinget på nyttigheter o träning efter vistelsen i Sälen. Snart blir de o ta tag i livet igen, motivation önskas.

Häng i soffan


Babysim

I sin nya hoppgunga


16 feb


Gröt...mm...mm...mmmm...

Fot...mm...mm...mmmm...


Nakenfis!

I sin nya skrud


Godis...mm...mm...mmmm...


13 feb

Edvin skrattar

13 feb

Oj oj, nu har de hänt massor sen sist.

Först var vi i Sälen, eller närmare bestämt i Tandådalen, från sön-tors me Pär o Lina. Natten till lördagen innan vi skulle åka fick jag vinterkräkan, lite smånervöst att jag skulle hinna bli av me den men de gick. Väl där fick sen Lina kräksjuka, nån dag senare var de Pärs tur. Attans att jag inte lämnade smittan hemma. De blev tre fina dagar i backarna trots allt, ett o annat illamående men de funkade hyfsat ändå.

På vägen hem bajsade Edvin massor. Genom flera lager kläder o i bilbarnstolen. Vi tog in på Mc Donken o fick tvätta av hela honom från topp till tå, stackarn. Tur att pappa Andreas va me som handräckning, jag vet inte hur jag hade fixat de annars.

Jag har hunnit fylla år me, 28 va de i år, jag som trodde jag blev 27…

Igår döptes Edvin i Dalvikskyrkan i Jönköping. Edvin va så snäll o allt blev så lyckat. Mina smörgåstårtor som jag varit så orolig för gick hem hos gästerna, jippi! Lite småjobbigt at ha en hel tårta kvar i kylen nu bara, ska dela ut lite portioner här o där idag så jag hoppas den minskar. Tack snälla för alla fina presenter. Tack Pär o Lina för all hjälp o för att ni är så fina faddrar, jättefin dikt också Lina. Igår efter dopet fick Andreas feber. Jag förstår inte att det alltid e mycket värre när män blir sjuka... Fast de e ändå ganska synd om honom.

Idag ska vi på husvisning. De vore så skönt om vi kunde hitta ett hus snart, vore perfekt att få flytta in nu i vår, innan sommaren. Skulle va så roligt att få göra iordning ett rum till Edvin som han kan ha alla sina fina doppresenter  i.





Lina i sin onepiece


Här ser man att höger öra står ut mer än vänster




Förberedelser





3 feb

Grattis mormor, idag e de din dag. Tur att Edvin kommit ihåg att skicka kort :)

I Onsdags var vi på BVC för vaccination. Aj aj, stackars liten. De gick faktiskt ändå ganska bra, bättre än förra gången. Han lugnade ner sej snabbt o efter BVC va de öppna förskolan o de gick hur bra som helst. Värre blev de framåt kvällen, gnällig o varm va han, termometern visade 38,7. Efter Alvedon o en massa gos somnade han tillslut o idag vaknade han som en solstråle igen. Härligt!

Just de, här kommer gårdagens mätningar: vikt 6830 g, längd 64 cm.

Idag Torsdag har vi varit på babysim. Idag va de dags att dyka, Edvin gjorde tre dyk o de gick finemang. Han såg lite småchockad ut när han kom upp men när han tittade på sin glada mamma tyckte han ändå att de va ok.

Imon blir de en promme ner till stan för att uträtta några ärenden sen blir de o planera färdigt inför dopet o förbereda de som går.

Nu vill lillkillen ha sin mamma, bäst o göra som han säger.

RSS 2.0