27 juli

Grattis på 11-månaders dagen lilla hjärtat!


23 juli

Vi har haft mycket för oss sista veckan. I Söndags var mormor Lisbeth o moster Lydia här på besök, vi hade inte setts på länge så de va riktigt kul o ses. Vi var i Friaredalen o gungade o lekte. Lilleman ramlade o fick ett skrapsår på snoken. Mamma Frida lyckades slå i huvudet tredje gången för dagen, måttligt irriterande. 

Pär o Lina har var här mellan måndag o tisdag, en mycket trevlig spelkväll me många skratt fick vi till. Sen var vi ute hos min kusin i Bunn mellan onsdag o torsdag o fick en underbar båttur med gott käk o trevligt sällskap. Edvin tyckte de va läskigt när båten gick på full gas.

Igår for vi till Myresjö o farmor o farfar. Edvin fick stanna kvar då mamma o pappa ska iväg på barnfri aktivitet i helgen, närmare bestämt på Roxettekoncert i Göteborg. Vi åker imon o har bokat in en hotellnatt mellan söndag o måndag. Lite mamma-pappa tid har efterlysts länge.

Idag har vi varit på ikea o kollat kök. Vi har nu ritat upp ett kök vi kan tänka oss. Så offerten till banken e nu fixad. Man får passa på när man e barnfri.

Igår badade Edvin bubbelbad i farmor o farfars badkar. De va första gången me bubbel o han älskade det. Han åt bubblorna o både rapade o nös bubblor efter det.

Idag har lillen premiärbajsat på toaletten. Nä, han satt inte själv, hans mamma höll honom över, funkade riktigt bra faktiskt.

På måndag när vi åker från Götborg blir det eventuellt svängen förbi Ullared. De va Andreas som gav förslaget. Vi har ett presentkort som vi fick i julklapp som vi inte utnyttjat än. Alltid skoj me lite shopping. Som sagt, man får passa på när man e barnfri.

Nu blir de piggelin o filmmys i soffan.






Juli 16

Pappa har jobbhelg. Edvin o jag var på loppis o västa torget idag på förmiddagen. Alltid roligt o kika lite, de fanns massor fina tyger. Längtar så efter att få börja fixa o pula i huset o då särskilt att inreda lillemans rum.

Igår upptäckte jag en ny tand. Vänster framtand i överkäken har gjort sig synlig. Aj, aj, det ser spänt o ömt ut. De kan va förklaringen på senaste tidens pippligheter.

Cissi o Viggo tog på eftermiddagen me oss ut i svampskogen utanför Aneby. Riktigt trevligt sällskap o miljöombyte. Picknick e givet när man e i skogen, konstigt att de smakar så mycket bättre me en sketen gammal macka då. Edvin höll me.

På tal om mackor e jag dödstrött på de. Känns som jag ätit det både till frukost, lunch o middag sista veckorna. Här hemma har det inte blivit mycket lagad mat sista tiden, vi har varit så trötta. Känner att de stramar i kläderna nu med, skittrist. Garanterat mackornas fel. De får bli ändring på de.

Vi hittade en del kantareller på vår tur. Roligt. Jag har aldrig plockat svamp tidigare. Har varit med mamma nån gång o letat men inte hittat nåt. Farmor o farfar plockar alltid kassavis me svamp, de har näsa för det där.


Mygg i massor. Lägg märke till svampen.

Här e de!

Picknickkorgen va poppis.

Grabbarna grus.

Dagens skörd.


Tack för en supertrevlig eftermiddag kära vänner.


11 juli

Idag ramlade jag i en trappa på jobbet. Sista trappsteget snubblade jag på framänden av skon, så klart hade jag fullt me grejer i händerna. En provtagningskorg me tusen prylar som flög ut över hela golvet. Aj, aj, de gjorde ganska ont, kom i hög fart. Som tur var va de ingen som såg mej, jag hann till och med plocka upp allt. Dags att köpa nya jobbarskor kanske?!

Jag har fått en massa massa tips av mina jobbarkompisar på hur vi ska få Edvin att sova på natten. Här e några... Ge Alvedon till natten, de kanske e tänder som spökar. Ha radion igång i sovrummet så han inte känner sej ensam. Ge välling fast BVC avråder för att han inte håller sig så länge på det. Vi e nu inne på andra natten då vi gett en smörgås innan läggdags, sen har han fått en flaska välling i sin egen säng. Han har legat där o hållt sin vällingflaska medan mamma eller pappa suttit vid sidan med napp o snutte i hösta hugg. Han har sen somnat utan skrik o gnäll två kvällar på raken. Å på natten vaknade han tvågånger istället för 7-8 o han nöjer sej dessutom fast han inte får nattamat. Håller tummarna för att detta håller i sig.

Imon e jag ledig efter en hel helg me jobb. E sugen på att hitta på nåt. De behöver inte va så märkvärdigt, känner att jag vill bort från lägenheten bara. Vi får se va vi kan tänkas hitta på.

Andreas e hos en poolare ikväll o lägger golv. Kan va bra o öva tills vi ska lägga vårt i huset.

Här kommer lite bilder från förra veckan...


Man får passa på så länge man får plats.

Ett skepp kommer lastat.

Han har fått snits på o äta smörgås, lägg märke till biten i luften.



Brr va kallt mamma.

Rå rymmen.

Bus i farfars famn.

På grönbete.

Ja, lite väl naket kanske men jag kan inte sluta skratta åt denna bild.
Vätskekontroll.

God natt!


9 juli

Nu va de länge sen sist. Jag skyller på lilleman. Han har bökat en del me sin sömn på sista tiden. Mamma o pappa har varit helt slut. Eftersom Karin som skulle kommit fick stanna hemma o vila sej o magen tog vi en tur till stugan i torsdags kväll. Farmor, farfar o morbor tittade ut på fredagen. Farmor va snäll o tog Edvin på natten så hans föräldrar fick en välbehövlig hel natts sömn. Lovely!

Grattis farmor som fyllde år på lördagen. Vid lunch idag for vi hem. Jobb väntade under kvällen o även på söndag. Edvin stannade kvar i stugan så vi blir bortskämda med en hel natts sömn till. Wonderful.

Vi e nu färdiga hos arkitekten. I veckan kastade vi en hel kartong me huskataloger som vi inte längre behöver. Nu har vi äntligen vår ritning. Nästa steg är konstruktionsritningar, energiberäkning, VVS- och el-ritningar. Just nu håller vi på o kollar på fönster, galet va mycket pengar de ligger i det.

Idag slog det mej, jag har bara fyra veckor kvar att jobba. De har gått så sjukt fort, jag tycker det är riktigt skoj på jobbet. Ska bli mysigt o va hemma lite oxå men jag hade kunnat tänka mej o jobba på ett tag till.

Pappa Andreas e nyfriserad. De blev mycket kortare än va han haft på länge men han e så fin min älskling.

I veckan har Edvin ställt till det för pappa. Han la ett rejält lass som inte fick plats i blöjan o kröp omkring me de i lilla rummet, hallen o köket innan pappa upptäckte de. Han åkte in i duschen me kläderna på sen blev det några varv med golvmoppen. När mamma Frida kom från jobbet fanns inte ett spår av dagens händelse, bara en svettig o slut pappa.

Vår lille skitunge älskar duschen. Han vill alltid in i duschen. De e ju så skojigt me vatten o färgglada shampoflaskor. Ginas vattenskål o mat e oxå mycket intressanta. De gäller att stänga dörrarna ordentligt, allt som kan öppnas måste undersökas.

Inga bilder idag. Ska försöka uppdatera me foton senare i veckan.


1 juli

Idag har pappa Andreas varit me Edvin på BVC på 10 månaders kontroll.

Vikt 9395 g
Längd 74 cm

Vi missade vår förra tid för en vecka sedan, jag hade skrivit upp de i kalendern men råkat ta fel på en hel månad. Hehe. Yvonne som vår nya barnsjuksköterska heter verkar trevlig, hon ordnade tid åt oss dagen efter jag ringde. Inga-Maj som vi haft tidigare e nu pensionerad.

Idag har Frida varit hemma från jobbet. Kände mej hängig o konstig igår på jobbet. I morse va jag tjock i både huvud, hals o bihålor. Inge vidare inte. Går här o snorar o nyser. Mår iaf hyffsat efter piller.

Igår under lunchrasten hade jag o ett gäng gamlingar påhälsning av en liten taggfamilj...

I Onsdags var vi på grillning hos familjen Kaverén. Riktig lyxmiddag. Vi kände oss så bortskämda. Tack fina ni.


Först lite avvaktande.

Sen klämdes de en del.


O bekantades lite till.

Sen kastades kläderna o pojkarna stormtrivdes i poolen tillsammans.

Parasollet va intressant.

Sen va de dags för kubb, mammorna åkte på däng tre gånger om.

I eftermiddags fick jag ett ryck. Tog mej dock vatten över huvudet, de va mer än jag orkade, men de gick.
Skönt o fylla på frysen.


Ikväll har farbror Tony varit på besök en sväng. Edvin fick prova ett gäng olika frisyrer. Här e några, va tycks?!

Backslick.

Einstein.


RSS 2.0