31 okt


Bus! Kass kvalite då jag inte hann ställa in skärpan ordentligt.


Min stora kärlek!




27 okt

Igår fick jag foton som jag beställt på posten. Så mycket roligare med pappersbilder än databilder. Sista fotot i Edvins album e nu inklistrat. Även minikollaget me familjen som ska sitta på dagis e nu klart o inlämnat.

Jag har klagat på alla dessa papper som ska fyllas i innan man får börja me saker och ting på tomten. Vi lär få dras me sånt tråkigt ett tag till. Idag skickade jag in en bunt om anmälan för borrhål.

Edvin han snackar o snackar här hemma för fulla muggar, munnen går i ett. Inte så många riktiga ord än, jag e väldigt nyfiken på va de e han muttrar om hela dagarna.

Idag har jag varit på A6 en sväng o inhandlat ett ullunderställ till lillgrabben. Så klart e de fler som passar på o handla sådant just nu, utplockat i storlek va de. Har överdelen klar men underdelen får jag spana efter då de fylls på i butiken.

Han gillar sina skor. Han kommer me dem o gnäller eftersom han vill ha hjälp att ta på. Sen har han dem på i 10 sekunder sen tar han av dem o sen e de samma visa igen att han kommer me dem o gnäller... Sött men ganska tröttsamt efter 10:e gången. Hans vinterkängor e bra, de spänner man fast sen sitter de på :)



Bilen e riktigt poppis!



Bollen likaså. Gina e leksugen.

26 okt

Igår stod ett bamsepaket utanför vår dörr. Jag väntade mej ett väldigt litet paket då jag trodde de va mitt nya insulinfodral, men icke, de innehöll två paket blöjor från Huggies. För längesen skrev jag ett mail o informerade dem om att Edvin fått utslag av deras tvättservetter. Inte hade jag väntat mej ett stort paket för besväret. Blöjor går ju dock alltid åt.

Varje dag när jag hämtar Edvin på dagis säger personalen att han varit trött. Jag vet inte vad vi ska göra för att ändra på detta. Vi har provat lite olika varianter sista tiden. Normalt sett sovar han mellan 19-07 ungefär o sen 2 timmar mitt på dagen mellan 13 o 15. Det blir ju ca 6 timmar han e vaken på morgonen/förmiddagen vilket uppenbarligen är lite för länge. Vi har provat att låta honom sova en stund till efter frukost. Vi har också provat att ha honom vaken längre på kvällen i hopp om att han sover längre på morgonen men ingenting funkar, han e ändå lika trött. Jag har sökt BVC i tre dar nu för tips o idag ringde de tillbaka o undrade om vi kunde ta det imorgon eftersom de hade fullt upp. Suck!

 

I nya jackan!

25 okt

Igår va vi uppe vid tomten o snackade me en brunnsborrningskille. Passade på o fots vårt lilla stycke mark.



I förra veckan höll de på o gräva o greja me vattenledningarna här på Torpa. Andreas hade ingen lust att ta sin stadiga morgondusch.



Edvin var stormförtjust när vi handlade på maxi i veckan. Premiärtur i kundkorgsbilen.



När vi stor i kassan höll han på o slicka sig på pekfingret o sen dök han ner mot golvet på bilen. Där va de nåt äckligt nedtryck mellan hålen som han uppenbarligen hade smakat på. Ugghhh... De luktade kräks! Han blev jättearg när han inte fick äta mer...

Igår kväll va Maria, jag o Lisa en tur till Malmbäck. Mysigt o äntligen ses o tjöta len massa skit. Mysig o fantastisk god o lyxig kvällsmat bjöd Sandra på. Hoppas vi kan försöka se till o ses lite oftare nu.



I bakgrunden skymtas Maria o hennes ställning till sin nyopererade axel.

I helgen hos mormor plockades vår gamla dockvagn fram från vinden. Edvin älskar ju allt me hjul så den va poppis.



En fin teckning fick han också till, den bor numera på mormors kylskåp.



Idag blev vi sena till dagis. Edvin vrålbajsade när vi skulle gå. Väl på dagis ville han följa med hem igen. Han klamrade sig fast vid mina ben o gnällde o ropade mamma. Han fick nappen o kaninen sen smet jag fort för att göra lidandet kort. Fyy, inte kul.

Nu blir de stan!




23 okt

Ikväll har vi ätit chokladpudding Edvin o jag.



Sen blev de duschen...



Sen va de dags o jaga Gina.


23 okt

Ljuvliga sovmorgon. Vaknade vid halv elva idag, kändes väldigt märkligt. Gårdagen var riktigt trevlig. Kände mej dock lite ovan i rollen som nåt annat än mamma. Kl 17 igår träffades vi ett helt gäng me tjejer hemma hos en mammakompis, god mat o mycket tjöt, riktigt lyckat. Vi fortsatte sedan kvällen i Kinnarps på ladies night me en himla massa andra brudar. Där bjöds de på musik, underhållning samt lite ögongodis. Vissa fortsatte sen kvällen på Karlssons men Cissi o jag kände oss nöjda så vi avslutade kvällen efter ladies night.

Edvin han håller till hos mormor. De kommer hit under eftermiddagen, jag längtar efter min skrutt samtidigt som de e ganska skönt att bara bry sig om sig själv. Solen skiner ute, tänkte passa på o gå runt sjön me Ginis.

I fredags försökte jag cykla iväg på min låsta cykel. Jag tog sats för att hoppa på men de tog tvärstopp. Ett tips: lås upp cykeln först. Detta va nere på stan precis utanför systemet, ett gott skratt fick jag bjuda på.

Jag drack en hel vinare igår. Jag vet inte när jag drack senast. Kan de va 4-5 år sen? Eller kanske längre? Jag vet inte. Vinet va mousserande o inte så starkt. Inte gott men iaf mindre äckligt, jag fick inte kväljningar av det som jag annars lätt får av vin. Kände mej lite smått snurrig ett litet tag, men jag mådde inte illa som tur va. Nu tror Anderas att jag lärt mig dricka vin så att vi ska kunna dela en flaska vin nån kväll hemma i soffan... De hade så klart varit mysigt men inte nåt vidare gott...

Vi har haft ett par sömnlösa nätter här hemma i veckan. Edvin håller på att få två kindtänder i överkäken. De ser rött o spänt ut, tänderna har precis spruckit igenom. Han har gråtit och nästan varit otröstlig. Stackars, stackars liten. Undra om de känns som att få visdomständer? Då e de verkligen synd om honom.





17 okt

Oj, råkade visst skriva augusti istället för oktober först. Tiden rusar.

Idag har jag köpt en dosett. Ja, du läste rätt. Jag har så dåligt minne så jag glömmer alltför ofta o ta piller när jag ska. Jag fick gå till tre apotek innan jag hittade rätt färg :)



Här kommer lite bilder från gårdagen:

 

Nähä, nu vänter "mitt stora feta syrianska bröllop" på tv. Ska bli kul o se hur de framställs eftersom jag själv varit på ett.

Ett lass tvätt ska me hämtas från tvättstugan innan de blir sovtajm.

Har bråkat me internet under hela kvällen. Det trådlösa har lagt ner, sitter me mobilen som modem. Attan va långsamt.

Just de vann ett bud på tradera. Nu kommer snart Edvins nya skaljacka me posten. Blev inte marinblå som jag först tänkt. Röd går lika bra.

16 okt

Söndag, solig o fin. En härlig dag att vakna upp till. Ett medelpass på friskis har avklarats på förmiddagen medans Edvin var hos farbror Tony o stökade. Nu har vi båda käkat lunch, Edvin har slocknat o jag har tagit plats i soffan. Pappa A fick ett övertidspass till så han kom aldrig hem igår kväll, men om en sådär 3 timmar får jag se min älskling.

Igår morse va vi en sväng på torget i de fina vädred. Köpte grönsaker o te. Min nya te favorit e nu "god morgon".

"Imse vimse", sjunger de mycket på dagis. Roligt o se att han lär sej nya saker. I fredags upptäckte jag att han kunde vifta med armarna när vi sjöng "ner faller regnet"... Häftigt. De mest märkliga e ju att han precis nyss va sådär liten o låg i mammas famn.

Igår var mormor här o då klipptes de långa babylockarna bort. Å min lille bebis ser nu vekligen ut som en stor pojk. Fint blev de. Tack mormor.
Vi käkade grymt god lunch igår tillsammans med mormor. Blomkålsstuvning och stekt falukorv. Så enkelt men ack så smarrigt. Vi hann även me en fika me familjen Kaverén o lite häng i lekparken.



På sitt rum har Edvin en trästol med lock över sitsen, där i har han lite presenter sen dopet. Idag kom han med den lilla tennasken som e till för första tanden. När jag stod vid spegeln kom han med den o plopp så va den i toan, blää va ofräscht. De va ju sammet o grejer inuti asken. Nu ligger den på tork på elementet.

Igår provade vi nåt nytt. På morgonen vid 07 när E vaknade fick han en flaska välling. I normala fall brukar vi ge honom gröt. När han hade smaskat i sej den i sängen somnade han o sov hela två timmar till. Lyx.  De va en riktigt glad o pigg liten kille jag hade o göra me hela dagen. Stor skillnad från när han går upp vid 07. Jag provade detta även idag men de funkade tyvärr inte.

Jag e sedan tre veckor inte längre mammaledig. Vet inte om jag skrivit de? E numera arbetssökande. Jag börjar mitt nya jobb 1 dec så man kan ju under vem som skulle vilja anställa mej fram tills dess. Sen kan jag ju få en tjänst med högre sysselsättningsgrad, men de e inte så troligt.

I veckan händer de grejer. Imon ska jag på möte på arbetsförmedlingen. På torsdag ska vi träffa Habo kommun o ha byggsamråd. Då får vi klartecken eller ej :) På kvällen samma dag ska jag träffa mina nya kollegor o diskutera schema över en bit mat. På lördag har jag o ett gäng mammor bokat in oss på ladiesnight. Ska blir tiktigt skoj. Jag minns inte när jag var ute på nåt sånt senast.
Veckan e fullspeckad och eftersom det börjar dra ihop sej me huset nu har vi en hel del andra grejer o fixa me oxå. Eftersom vi bygger lösvirke e de ju vi själva som fixar me allt, känns lite läskigt eftersom man aldrig gjort nåt liknande tidigare. Man e rädd att man missar nåt viktigt... De ordnar sej!

14 okt

Lilleman gillar inte o va hemma me sina föräldrar längre. Igår morse, direkt efter frukost hämtade han sina skor o ville gå till dagis. Efter en timmes gnäll fick han äntlligen leka me de andra barnen. Han sken upp när han såg personalen o sprang in till de andra barnen utan ens o vända sej om o vinka till sin mor. Jag e jätteglad att han trivs, känns dock tråkigt att han inte trivs på samma sätt hemma.

När jag skulle hämta honom sken han återigen upp o kom springandes o kastade sej i min famn. Lycka!

Idag var de riktigt kallit ute. Folk har fått skrapa sina bilar o de e frost på gräset. Idag fick Edvin inviga sin overall. Svårt o veta när man ska börja me sånt, de e ju inte direkt snö än. Men de små benen borde bli kalla när de e ute o leker utan nåt extra överdrag på dem. Dagis sa att överdragskläder e bra nu, därför ska jag se om jag kan hitta ett skalset på nätet till lilleman.


Vissa problem att röra sig i de tjocka kläderna.

I Onsdags var Viggo här en sväng o lekte me oss. Pappan skulle på jobbintervju. Roligt att ha en lekkamrat här. De trivs me varann.



Igår såg jag nåt riktigt läskigt på tv. De va fråga Olle dokumentären med olika sexuella utryckssätt. De handlade om BDSM - bondage, disciplin & dominans, sadism och masochism.

"Suspension" har vi här:

Riktigt otäcka grova krokar i kroppen. Blää, inget för Svenssons.

De visade även några olika former av "edgeplay". De hällde stearin över kroppen och gav elstötar. Usch, usch. Männsikor e konstiga varelser.


11 okt

Idag vinkade jag av Edvin i samband med att jag lämnade honom på dagis. Gick hur bra som helst.
När jag hämtade honom satt han o pillade i sig gröna ärtor vid middagsbordet.

Han hade skött sej bra enligt fröknarna. De hade varit på utflykt o han hade varit så glad o sprungit o sparkat boll. I vagnen på vägen hem hade han varit vääldigt trött o hängt me huvudet.

Sähär snygg blev Edvin-dockan som mamma gjort...


...ser mer ut som en gammal tant än en liten pöjk.

Idag när jag fick lite tid själv fick jag en himla massa ärenden gjort. Jag var på öb, elgiganten, mediamarkt, intersport, clasohlson, ikea, högskolan, biblioteket, apoteket, lampaffären, vårdcentralen o tvättstugan. Allt detta på mindre än 2 timmar, de kallas effektivitet.

Underbart att få stryka grejer på min långa lista.

Hann även ta en bild på ikea. Detta möttes jag av:



Känns långt till jul...

Ikväll har min morbror snickarn varit här. Vi har skrivit kontrakt och försäkringspapper. Andreas ska scanna in dem på jobbet i natt så vi kan skicka in dem imon. De finns bara två företag som upprättar byggfelsförsäkring och färdigställandeskydd som kommunen kräver att man har vid nybyggnation. Det ena försäkringsbolaget,
GAR-BO verkade inte särskilt intresserade av att hjälpa, de skulle ta mer än två veckor att få en försäkring hos dem, dessutom var de otrevliga. Bostads Garanti däremot verkade lite mer samarbetsvilliga. De skulle kunna ordna försäkringarna på en vecka. Vi behöver ju kvitto på försäkringarna inför byggsamrådet den 21 okt. Utan dem får vi inget startbesked men som det ser ut nu löser det sig nog.

Edvin han gillar te precis som sin mamma.



Va gör man inte för sista droppen...

9 okt

Brr va kallt de va inatt. Jag låg o huttrade under täcket o kunde inte sova. Jag va uppe o stimmade i köket, kollade termometern som visade strax över nollan o brassade på elementet ordentligt. Tänkte att jag inte ville frysa hela kommande dag, inte en tanke alls då på att jag brukar klaga på att de alltid e så varmt i just köket på dagarna. Hehe.

Idag åkte tjockmössan på. Den e fortfarande lite stor, den hänger liksom inte me när han vänder på huvudet.


Här finns de gott om snor.

I fredags var Edvin själv på dagis i två timmar. Imon ska jag följa me in o sen vinka o gå efter en halvtimme. Planen e att om de funkar ska vi resten av dagarna behålla ytterkläderna på o vinka av i samband med att han kommer. Jag tror de kommer gå fint. Men när jag tänker på de nu pirrar de lite i magen. Jag tror han har längtat efter dagis i helgen så de blir nog bra me de.
 
Så här kan de se ut efter ett mål mat nu för tiden:


Rena från snor o mat så kan man se ut såhär:


Vagnen vi satte ut på blocket e nu såld. Gött!

8 okt

Lördag o hela familjen e hemma. Mys. Vi har försäkt köra samma rutin här hemma som på dagis. Lek på morgonen, ute i friska luften en timma innan lunch o sen sömn efter lunch. Han brukar aldrig vilja somna i sängen dagtid men han har ännu inte rört en fena sen jag la ner honom. De var dock ganska mycket gnäll där innan lunch pga trötthet. Snart vaknar han pigg o glad igen.

Vill ni veta nåt stört? Jag beställde ett arbetsgivarintyg från där jag jobbade i sommar. När jag fick hem det stämde de inte med vad jag har jobbat. Jag ringde o snackade me dem o nu när jag kollat lite mer noggrant har de missat att utbetala hela juli månads lön. Jag förstår inte hur jag kan ha missat detta. Man får utbetalt månaden efter man jobbat. Men jag jobbade bara halva augusti så de fick jag visst samma månad, då skulle jag ju egentligen fått för juli. Knäppt e de men ca 16 papp sitter inte fel o få nu :) Tänk om jag inte upptäckt detta, de var ju av en slump. Jobba gratis, nej tack.

Igår va Viggo me familj här o lekte på eftermiddagen.



Edvin har dille på o kasta saker. Han kastade en lastbil rakt i Viggos ansikte. Man skäms ju, jag tycker att det e svårt o veta hur man ska säga ifrån så de förstår. De e väl bara o mata o mata som gäller.

Nu när Edvin sover har vi sett Irene Huss nya film. Mycket bra. Jag älskar svenska kriminalare, oftast iaf, när de inte e alltför förutsägbara.

Nu blir de spagetti o köttfärsås här. När jag va liten åt vi alltid de på lördagar innan lördagsgodiset. Mysigt, kanske skulle föra vidare detta in i vårt hem

6 okt

Idag har mamma Frida hållt sig i personalrummet på dagis. Edvin hade skött sig hur bra som helst, jag behövde inte rycka ut. Jag smygtittade lite på honom när de va ute o lekte i hällregnet. Varje dag går de ut vid halv elva vilket väder de än e, bra tycker jag. Han verkade ganska fascinerad av allt vatten.
Lunchen gick me utmärkt. Dagis e bra, de tål lite mer kladd än va mamma Frida gör. Kladd behövs ju för o lära, jag har väl inte riktigt låtit honom göra de. Edvin hade matkladd från topp till tå. Kycklingsoppan va visst uppskattad, roligt, första gången han ätit soppa.

I personalrummet roade ja mej me den där attans garndockan. Jag har fixat kropp, sytt hår, ögon o mun. Han e dock naken än men imon ska de fixas kläder, ska fota så ni får se. De va ett himlans pill me allt hår. Först blev de så fult att jag fick klippa bort allt o börja om. Än så länge ser de mer ut som en gammal tant än en liten Edvin.

Igår unnade jag mej en stor chai latte på espressohouse. Tyvärr va de en besvikelse, inte alls lika go som på Wayne's. När jag satt där o drack den spydde dessutom en liten unge rätt ut några meter ifrån mej. Kräkdoft spreds snabbt o vi packade ihop o sprang till bussen. Blää.

Imon e de fredag o då ska vi träffa Cissi o Viggo.

Nu ska jag äta upp de sista crunch ostbågarna här brevid. Mmm.

Just de, måste visa den fina husvagnen som farfar Krister köpt. (Den han ska bo i under byggtiden).



Den e otroligt charmig. Ser fram emot o låna den till sommarn!

5 okt

Tredje inskolningsdagen idag. De har gått hur bra som helst hittills. Jag känner mej ganska överflödig, känns inte som om Edvin bryr sej om sina föräldrar alls. Han stormtrivs bland alla nya leksaker o kompisar. Idag har jag hållt mej lite mer i bakgrunden, imon ska jag hänga en del i personalrummet o se hur han klarar sig utan mamma. De ska pysslas också, föräldrarna ska under inskolningstiden göra nån slags garndocka som barnen sedan ska ha på dagis. Vi har också fått i uppdrag att göra ett litet kollage me närmsta familjen som ska sitta på dagis. Mysigt tycker jag.

Här hemma har vi varit ganska frikostiga med nappen o kaninen, på dagis vänjer de sig att bara ha grejerna när de e sömn. Egentligen ganska bra.

Idag har det målats o penslats me färg på äppelhalvor som sedan tryckts på papper. Ja vet inte om de blev så mycket tryckt på Edvins plats men han smakade på färgpenseln o försökte även dricka den.

Idag käkade vi även lunch innan vi gick hem. Mamma frida fick äta hon me, riktigt god kalvgryta blöds de på. Edvin tyckte me om maten. Vi hann bara gå nån minut me vagnen innan pyret somnade. Idag har det varit en perfekt dag me sömn för Edvin, han somnade kvart i ett o sov till kvart i tre. Kvällen har inte varit så gnällig som de annars kan va. Perfekt att ha honom så sysselsatt som han ändå blir på dagis, då kan vi skippa o sova på förmiddagen.

Just de, igår blev vi med tomt  o idag har bygglovet lämnats in. 20 okt blir de byggmöte o då får vi förhoppningsvis startbesked. Nu går de undan. Kanske att plattan hinner gjutas innan månaden e slut. Jippi!

Nu blir det korv me bröd. Ska lägga ut lite grejer på blocket me. Sen har jag en hund som står här o grymtar som vill ut.

3 okt

Helgen har varit fantastiskt skön. Hos Edvins farmor o farfar har mamma Frida fått vila ut ordentligt. De fina vädret har dessutom gett extra energi.





Att springa fram och tillbaks i löven me farmor e en ny favoritsyssla.

Idag e Edvins första dag på dagis. Vid halv tio ska vi va där, de blir mjukstart me bara en timme.

RSS 2.0