7 nov

Helgen har varit händelserik. Den spenderades hos mormor tillsammans med en massa mostrar o fastrar. Riktigt kul att att träffa hela familjen. Till o me Robin som annars håller till i Holland överraskade o kom me sin tjej. Skoj.

Fredagen åt vi gott o myste o tjötade framför idol. Edvin har hostat, snorat o varit tät i luftrören så nätterna har varit kassa som attan. På lördagen for vi iväg till Boda Borg. Vääldigt längesen jag va där men himlans va skoj de e. Man blir som barn på nytt. Snälla mormor va hemma o roade lilleman. Vi hade tre lag. Mitt lag, tjejlaget, kom på andra plats o fick ihop 7 stämplar. Pojkarna som skröt om att de var så bra kom sist o fick bara 4 st. Vinnarna i de mixade laget fick hela 10 stämplar. Stort grattis till segrarna.

Snälla mormor hade maten serverad på bordet när vi hungriga och trötta kom hem efter äventyret. GULD värt!

På lördagkvällen var vi en sväng i Eksjö o hälsade på ytterligare familjemedlemmar, morfar Tom och min farbror Dick. Edvin va lite avvaktande till en början men sen kom han igång o busade som alltid.

På söndagsförmiddagen var vi hos Ingvor o Roland på gammelfika. De bjöds på sju sorters kakor, marknads chokladbollar, bullar, äppelkaka me grädde o blåbärspaj på de. Gott som bara den, vi rullade därifrån.

Efter de for folk hem. Pappa Andreas skulle kommit o hämtat oss men hade haft en mycket tuff natt på jobbet så vi blev skjutsade av snälla mormor hem.

Sen lilleman började på dagis har han blivit jätteduktig på att äta själv. För nån vecka sen började han dock me nåt nytt. Lassa på skeden o sen lägga på bordet istället för i munnen. Märkligt.
De sista dagarna har det även varit svårt att få i honom mat över huvudtaget, tror dels att det beror på att han inte mått riktigt bra o dels för att han fått fyra nya kindtänder. Han äter en stund och börjar sen gallskrika o vägrar äta mer. De vänder för hoppningsvis snart.

Oj, nu ska jag möta Maria om 4 min för prom runt sjön...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...tre timmar senare. Nu har de hänt grejer. Ett varv runt Munken avklarat, Edvin har hämtats o lunchen käkats.

Edvin är väldigt förtjust i skor. Envishet o tålamod visas de prov på:



Farfar Krister har sprutmålat o fixat me den fina gamla utdragssängen vi fick. De blev skitbra, e så nöjd. Här e resultatet:



Ibland känns de som om Edvin har 2 meter långa armar. Stackars Eddeman fick en kopp nybryggt kaffe över sig i helgen. Jag hällde upp kaffe o ställde in muggarna en bit på bordet, ändå nådde han dem. Läskigt me varm dryck. Som tur var verkade han inte ha bränt sig utan blev mest rädd.



Jag har kollat lite på tågresor ner till Malmö för o hälsa på Karin o lilla Isabelle. De e sjuukt va de kostar, o inte får man boka sista minuten biljetter längre. Stört! Mammalediga har väl minst lika lite pengar som studerande o pensionärer o folk under 26, eller?

Vårt lille busfrö här hemma roar sig med o stoppa in allt som går i högtalarhålen. Nappar, tidningspapper, visselpipor, bollar o klossar m.m. Nu e de fötterna o benen som han trycker in. Knäppgök där.



I helgen skulle vi sätta på vinterdäcken. En bult gick sönder så nu har vi tre sommardäck o ett vinterdäck. Smidigt! Som tur e har Andreas snälla föräldrar som lånar ut sin bil o behöll vår för o fixa problemet på volvo i veckan. Det tackar vi för.

Här sitter nu Edvins lilla familj tillsammans me de andra på dagis:



Efter att vi fick tips av BVC mot Edvins hårda mage, har de hänt grejer. Första kvällen och natten bajsade han fyra gånger. De va ingen bra sömn för varken mamma eller son, men väldigt skönt att de fungerar. Nu ska vi bara försöka ställa in rätt dos.

Lilleman har fått sån separationsångest när nån går ut genom vår ytterdörr. Spelar ingen roll vem de e man han vill följa med. Han springer med sina skor o pekar o säger dääää, dääää... Igår va farbror Tony o tant Linda här en sväng o när de skulle gå hem blev han helt förtvivlad. Som tur e går de över ganska fort.

Förra veckan var vi en sväng o lekte hos familjen Kaverén. De små lekte tittut i garderoben. Edvin stängde till slut in sig o passade på o bajsa.



Idag har de börjat på allvar me huset. De har börjat gräva ut för plattan. Återkommer me bilduppdatering så fort vi varit där o kikat.

I fredags fick vi även besked om att det är ok att borra för bergvärme. Vi som trodde de skulle ta ca 2 månader att få detta beslut. Gött.

Idag har Edvin köpt fars dag present, pappan blir nog inte alls nyfiken när han läser detta...

Kommentarer
Postat av: k

gud vad fin sängen blev... o det såg noggrant ut!! längtar till måndag!!!!!!!!!!!!!!! pusssss

2011-11-08 @ 12:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0