31 maj

Oj va trött jag e efter fem 7-16 pass, ett till väntar imon sen blir de långledigt. I helgen far vi till Ystad för att träffa Pär o Lina, ser verkligen fram emot o komma iväg o göra nåt skoj.

Jobbet flyter på bra. E dock fruktansvärt mycket saker man ska lära sig, man e verkligen en alltiallo som sjuksköterska i kommunen. Det jag tycker e mest ovant e att man inte har så stor koll på någon patient, de e mer att man sätter sig in när det väl e något speciellt. I landstinget hade man sina patienter man läste på innan passet o som man sen kunde utan o innan.

Igår när jag slutade jobbet gick jag igenom en av demensavdelningarna på utvägen i typ 20 sekunder. Runt ett bord satt ett gäng patienter. När jag gick förbi skrek en gubbe ilsket -Ta bort kärringjävlen härifrån. Tanten han syftade på satt en bit bort o nynnade -La, la,la,la... Gubben fortsatte -Hon sitter här o e katig. Tanten svarade -Jag har inga kakor så de behöver du inte ora dej för. Hehe, de e rätt skojiga ibland patienterna. Ett gott skratt fick jag i alla fall.

Helgen som va nu jobbade vi båda. Edvin va hos mormor o där hade han skött sej galant. Kändes väldigt märkligt för mamma Frida att komma hem från jobbet o inte ha nån av sina pojkar hemma. Jag tyckte ändå att det gick förvånansvärt bra men de va ett kärt återseende på mors dag sen på söndagen.

Idag när jag satt vid bordet i köket krånglade Edvin omkring på golvet som vanligt. Han hamnade tillslut under min stol o de hördes ett himla stånkande. När jag tittade ner satt han helt böjd och framåtlutad eftersom det var för lågt för att han skulle få plats upprät. Söta lilla goding.

Idag har det varit galet varmt. Kändes som man var i utlandet, de va ju tropisk luft. Jag som länge gnällt för att det varit så kallt. Kan de inte bara va lite lagom? På bussen hem koktes jag dessutom. Eftersom de ska byta bussbolag här i stan snart så skiter de i att underhålla bussarna helt o hållet. Jag blir bara så arg när man tvingas utstå skiten för att komma hem.


Nybadad liten fis.


I lekparken.

Förra veckan va vi ute o hälsade på min morbror Norbeth ute i Ryd. Han hade kommit över en gammal Volvo PV från 50-talet. Edvin o jag fick åka med, riktigt häftigt. Norbeth e snickare o har en byggffirma. Han ska eventuellt hjälpa oss att bygga. Vi va runt o tittade på två hus han byggt.

I ett av huset stötte vi på en annan pärla.
.
Jag diggar bakänden.


26 maj

Idag har vi varit på banken o pratat lån. Edvin va me farmor o tittade på pippisar under tiden. De kändes rätt bra på banken, önskar bara man kunde veta vad slutsumman blir nu innan. Imon ska jag ringa till byggnadsnämden o ta reda på i vilken ordning man ska göra alla saker när man ska bygga. Sen nästa vecka blir det o få fatt i en arkitekt som kan börja rita. De e en himla massa ritningar man behöver för att söka bygglov. Sen när vi har ritningen med alla mått blir de o jaga offerter på snickarn, el, vvs, värmesystem, kök, badrum, fönster m.m. Banken vill ha en kalkyl på den ungefärliga slutsumman o den e ju vi själva oxå väldigt intresserade av. Sen e de en himla massa annat me lagfart, pantbrev, kvalitetsansvarig o förskringarinnan man kan sätta igång me själva bygget. Aahh, vad har vi gett oss in i...

Imon åker Edvin till mormor så mamma o pappa kan jobba i helgen, de blir konstigt att va utan lilleman en hel helg. Men de blir nog inga problem. Ska sätta oss o skriva ett mat- och sömnschema för Edvin nu som mormor beställt inför helgen.

På söndag e de mors dag, min allra första mors dag :) Eftersom jag jobbar o knappt kommer se familjen då har vi firat idag. Har idag fått en onepiece av Edvin som jag pratat om så länge, inte dåligt av lileman o fixa de vid nio månaders ålder... Imon blir han faktiskt nio månader gammal, helt stört. Min lille skrutt. Nu när jag kommit hem från jobbet om dagarna har det slagit mej vad stor o lång han blivit. Han har strl 74 men de dröjer ine länge tills man inte får köpa kläder på babyavdelningen längre.

I veckan sänkte vi ner hans säng. Fotstödet på tripptrappstolen har sänkts o babygymmet har åkt ner i sin förpackning. Vår lilla bebis har väl hunnit bli ett barn nu, eller? De går lite för fort tycker jag. Nu sägs det att växandet stannar upp lite ett tag iaf. Känns lite mer lönt o köpa kläder nu eftersom han förhoppningsvs kommer kunna ha dem lite längre.


Bollar, jippii!

I nya plaskdammen.

Bus me pappa på hans födelsedag.

Akrobatik i soffan.

Att dra mej upp på knä e senaste framsteget.

Favoritleksaken just nu är ett gängjärn, man kan plocka med det fram och tillbaks, fram och tillbaks, spännande va? Sätter man honom gå golvet e de full ålfart dit. Han gillar att pilla me grejer. Även volymknappen på stereon e poppis. E de ett nytt elektronikfreak kanske? Mamma tycker de räcker me en i familjen.

Nåt annat skoj jag märkt e att han alltid gapar när han koncentrerar sej. Ser så kul ut. Undrar vem han fått de ifrån, inte mej iaf, jag dregglar ju istället.

Två sylvassa bissingar i underkäken e halvvägs uppe nu, ska försöka få en bild på dem snart.


20 maj

Första arbetsveckan avklarad. Galet va trött man blir av o jobba, särskilt när man e ny. Sista timmen på jobbet var de kämpigt att hålla ögonlocken uppe. På bussen hem gick de inte längre fast jag ansträngde mej.
Nu efter en kebabsallad smyger matkoman sej fram dessutom, de lär bli en tidig kväll.

Gina har ett halvätet ben här hemma, Edvin har smakat på det idag, Urk, de e riktigt äckligt o stinker dessutom. Lilleman blev dock väldigt förbannad när jag tog det för honom. Som sagt, han gillar allt man kan äta, vare sej det är för djur eller människor.

Helgen ser lovande ut vädermässigt. Vi har inget direkt planerat o de känns skönt. Nästa helg däremot ska vi nog jobba både två så då blir de eventuellt en sväng till mormor för Edvin. Han har inte varit utan båda sina föräldrar nattetid än, men jag tror inte de blir några problem. Säkert bara nyttigt för honom.

Idag har min morbror Norbeth varit här på besök. Han har en byggfirma o ska eventuelt bygga vårt hus. Han har fått en planritning att räkna lite löst på för att få lite hum om vad prislappen hamnar på. Vi planerar att börja bygga i höst ,em det e en hel del som ska göras innan dess. Måste prata med banken, vi ska fixa alla möjliga sorters ritningar o ansöka om bygglov hos kommunen. Allt tar sån tid, vill ju att allt ska ske på en gång. Vi har tomten bokad i fem veckor till o då ska vi ha hunnit pprata med banken o för att banken ska ge oss lån måste vi ha ritningar o kalkyl på huset. Puh. Jag undrar hur de ska gå till. De löser sej nog. 

Nu väntar kudden. Jag lär somna innan jag hunnit lägga ner huvudet. God natt.

 

18 maj

Att va ny på jobbet e ingen höjdare. Jag gillar att ha koll på saker, de har jag absolut inte än. Nya rutiner, nya arbetskamrater, nytt datasystem o en himla massa andra nya grejer att lära sej. Första dagen kändes väldigt rörig. Den tjej de va tänkt att jag skulle gå brevid va sjuk så de blev inte strukturerat alls, de kändes inte alls bra. Andra dagen va hon tillbaka o allt kändes genast bättre, idag tredje dagen kände jag att det nog kommer bli riktigt bra o jobba där i sommar. De e ett himla trevligt gäng jag jobbar med o de e väldigt viktigt tycker jag. 


I arbetsoutfiten, kul me lite färg, de e annat än sjukhusets vita tråkiga.

Andreas påbörjade ju sin pappaledighet i måndags när jag for till jobbet. Edvin hade varit gnällig första dagen, han undrar väl varför hans mamma övergivit honom. De kändes jättekonstigt att inte va me honom, hittills har vi spenderat nästan all tid ihop. Nu vill de till o släppa kontrollen helt, jag hörde mej själv fråga om allt när jag kom hem, mat, bajs, sömn, d-droppar m.m. Jag hade blivit galen om jag varit Andreas men han va så snäll o svarade gladhjärtat på allt. De va unfderbart att komma hem o se hur glad vår lille kille blev av o se sin mamma. Annars har man ju bara sett hur glad han blivit när pappa kommit hem från jobbet o då känt sej lite åsidosatt.

På morgonen innan jag gick till jobbet idag tittade jag till mina sovande killar. Så fina, underbar bild o ha på näthinnan under arbetsdagen. Har gått me ett leende på läpparna hela dagen. Jag e så lyckig.

Just de, provade att cykla till jobbet igår. 8,6 km e de för o va exakt. I Rosenlundsbacken flåsade jag som aldrig förr o blev helt genomsvett. 34 min tog de totalt. Åka buss tar 28 min o då ska man va ute i god tid för att inte missa bussen, sen e de en liten bit o gå från bussen till jobbet så de tar nog ungefär samma tid. Om jag ska fortsätta cykla måste jag duscha innan jobbet, kände mej så ofräsch hela dagen. Hem var värre, de va motvind o cykelvägen går nära vättern där de inte direkt blåser mindre. Jag fick trampa o trampa, de kändes som nån höll i pakethållaren, fy va de va jobbigt, o trött va jag efter en arbetsdag. Önskar jag fick motionen i samband med resan till eller från jobbet så man bara kan koppla av när man kommer hem. De finns ju inte så mycket fritid. Lilleman e ju inte vaken så länge heller. Tror jag ska prova o gå en bit av bussresan istället. Det jobbiga e att jag helst inte vill åka buss alls, jag mår illa av buss, speciellt när de kör som de gör. Var o varannan buss har oxå fel på ventilationen så man får sitta i en bastu, ingen davkoppling direkt. O allt detta betalar man för, man skulle få betalt för att stå ut istället. De snurrar fortfarande i mitt huvud o då e de nästan 5 timmar sen jag hoppade av bussen. Bläää.

I helgen va Edvin o jag på Maxi. När vi stod i kassan upptäckte jag att Edvins snuttekanin va borta. Attans. Jag gick tillbaka o tittade överallt där vi gått men ingen kanin. Jag frågade i kundtjänsten o ringde även dagen efter men fortfarande ingen kanin. Sjukt, vem tar nåns snutte? Edvin tyckte de va konstigt att sova utan sin kanin men de gick iaf som tur va. Idag har pappa Andreas köpt en ny, den ser nästan likadan ut men är inte riktigt samma sort. Edvin saknar sin gamla men verkar ändå glad för den nya. Ikväll låg han o plockade me den tills han somnade som förr. Skönt. Den luktar nog snart som den gamla.

Edvin e en riktigt matälskare, han gillar allt man kan äta. Efter varje sked säger han mmmmm o tar i med hela kroppen. Han äter ofta innan mamma o pappa för att de ska va lugnt. Han har nog inget stopp, han gapar jämt. Å när vi äter sitter han o säger mmm o tittar desperat på vår mat. Kul att han e nyfiken på ny mat, han smakar verkligen allt möjligt vi äter o vill bara ha mer.

Att ta sig framåt går nu undan. Ser otroligt roligt ut bara. Han använder ju bara ena benet, de andra hänger bara me efter o de ser helt stört ut. Ibland lyfter han lite på rumpan men än har det inte varit nåt försök till kryp, vi har bara ål här. Han sopar ju ett fint spår me magen på golvet. Damm o Gina hår sitter i en klump på magen. Eller nää, vi har ju så rent här hemma så, de blir inte ett spår på magen :P


Fika o lek i söndags hos familjen Kaverén.


Undra hur många majskrokar som går in i munnen samtidigt.

 
Älska smoothie.


14 maj

Igår tog Edvin o jag en snabb sväng upp till coop för att inhandla en ny nappflaska. På busseen klev det på en mörkhyad kvinna med barnvagn som ställde sej brevid oss. Guu va Edvin glodde, jag skämdes nästan. De va nå helt nytt för honom, jag undrar vad som rörde sej i hans hjärna.

En bissing e på väg upp. Den e vass som attan men syns knappt alls. Kanske blir en drakulatand när den växt klart. Snart käkar han taccos från golvet oxå.

Igår kväll va de matlagningskväll här hemma. Jag o Edvin, de va ett väldans drag. 15 portioner barnmat fick vi ihop me två olika sorters kycklingrätter. Idag har han provat den ena sorten, o den gick hem, jippii!Han har börjat upptäcka små små grejer här hemma som ska undersökas i minsta detalj, munnen e de främsta verktyget men tumme o pekfinger ligger tätt därefter. Oftast e de både ock. Små ostsmulor o Ginas hår e mest poppis just nu.

Idag har Edvin o jag varit o tittat på moster Lydia när hon spelat fotboll. Edvin sov mest men han såg de sista kvarten, han verkade mäkta intresserad. Han hejade o tjoade på moster, moster flinade åt honom där ute på plan.


Åldags


12 maj

Hemkomna efter fina dagar i stugan. Vi har haft de otroligt mysigt o så sommarvärme på de. Lite färg på kroppen va verkligen välkommet. Soleksem va mindre skoj. Konstigt, brukar aldrig få sånt.

Vi har kommit lite längre i husplanerna nu. Vi har bokat en tomt i Habo. Så nu försöker vi hitta vilket hus vi vill ha, vi har ritat o skrivit upp alla önskemål vi har. Nästa steg e kontakt me arkitekt, tur att de e så billiga :P

I lördags las det tak hos Maria o Nicklas Påkvällen grillades de i trädgården.

Edvin håller koll på grabbarna på taket.

Många var de som hjälptes åt.

Framåt kvällen var det klart.

Igår vid 22-tiden bestämde sej Edvin för att ta sej framåt av egen kraft. Han låg på mage o satte i högra tån snett framför o drog sej fram, det var nåt ål liknande tror vi men framåt gick det, ca två meter. Nu på morgonen har det övats för fullt här på golvet. Det blir fullt ös för Andreas som börjar sin pappaledighet på måndag. Sista helgen för mej nu innan jobb väntar. 
 
Mamma Frida o pappa Andreas tog sej en MC-tur.Tjuris.

Farmor o farfar målar huset.

Årets första dopp.


Kollar in de nya fölisarna.

Så söta!


Maskrosor e fint när de inte e i trädgården o trängs me gräset.


6 maj

Idag vid 07 va Edvin o jag runt sjön. Han somnade med huvudet på bågen efter halva rundan. Attans, jag som tänkte att han skulle bli trött lagom till vi kom hem så vi kunde sova lite ihop.Andreas har skrattat åt mej o jämfört mej med mammorna i solsidan efter att jag skrev att Edvin lärt sig säga mamma. Chii fick han häromkvällen när han själv fick höra det. Han har inga tänder än men snacka kan han, precis som sin far.


Snor finss det gott om.

Idag ska vi åka till Habo o kolla på hur tomterna som säljs där ser ut. Vi har börjat dissikera stapeln me huskataloger vi samlat på oss här hemma. Vi har rivit ut de hus vi e intresserade av för att kunna slänga resten. Vi tänkte ta de vi gillar från flera olika hus för att skapa vårt hus. Det jobbiga e att det känns som en evighet tills man får sitt hus. Vi kollar fortfarande på hemnet, skulle samtidigt va skönt o hitta nåt där att bara flytta in i.


Edvin älskar att stöka o böka me alla leksaker. Roligast e att välta ut plasthinken som alla leksakerna e samlade i.

Imon ska vi o ett stort gäng till kusin Nicklas o lägga tak. Eller rättare sagt, Andreas lägger tak o jag o Edvin busar me de andras fruar, sambosar o flickvänner. De ska ju lagas mat till ett helt kompani så det blir nog mycket häng i köket kan tänkas. Ska bli kul o träffa alla.


Han har koll på hur man gör med armarna men benen hänger inte med.

2 maj

Nu har vi fått ordning på Edvins sömn. Underbart skönt. Sernaste veckan har han somnat mellan sju o åtta o sen sovit fram till ca 05. Efter en flaska välling somnar han en stund till o vaknar vid 07. Mycket bra tycker jag. Mamma Frida måste dock lära sig att komma i säng lite tidigare om kvällarna bara. Idag har jag varit väldigt trött.

Igår när jag gjorde smootie var jag så nöjd att jag inte spillt nånstans för ovanlighetens skull. En liten stund senare såg jag en fläck, typiskt. Ett blåbär hade hoppat in innanför linnet o tinat o klabbat på både bh o linne, på mitt nya vita linne dessutom. Ahh. Andreas googlade blåbärsfläckar o jag gick lös på citron o tabort. Dagen efter såg man inte ett spår av fläcken, jättemärkligt, Vart tog den blåröda färgen vägen, den var helt borttrollad. Kanoners.

Det händer massor me Edvin nu. Han e så mycket mer med o ska ha koll på allt. Han e såå glad i Gina. Idag stod han i gåstolen o flinade högt åt sej själv i spegeln. Å så fort jag äter eller dricker nåt vill han också smaka fast han precis ätit. Idag bökade han runt som vanligt på golvet men idag v ar de över tröskeln o in i vardagsrummet.
Idag har han sagt mamma flera gånger, oftast i samband med att han har gnällt o velat ha mat. Det e en social liten kille vi har, han e aldrig tyst när vi e hemma. Det snackas o tjötas i ett. Nån tand har dock inte tittat upp än, men hans högra sida i nederkäken e mer bullig o spänd än den vänstra så snart så...
Idag övade han även på att lyfta rumpan när han låg på mage, händerna har han koll på att flytta. De e bakdelen som ska tränas lite till bara, de kanske e så att han tänker börja krypa iaf framöver.

Nu har det precis bölats färdigt till bebisarna på fyran här ikväll. Nu får det va nog för idag. God natt.


Mina älskade pojkar.


RSS 2.0