28 juni

Idag o ikväll har Edvin varit rejält grinig. Han påverkas väl han me av värmen. Hans föräldrar har haft dåligt med tålamod. Sista timmen innan läggdags spenderades i lekparken. Skönt me neutral mark. Edvin va supernöjd. Mindre nöjd blev han när vi skulle gå hem. Efter en dusch me mamman sin sussar han nu gott i sin säng.



Idag har jag varit i Skärstad o jobbat. Expeditionen va som en bastu. Jag var själv idag o hade en gigantisk kalender att hinna med. Efter att ha organiserat o betat av det mesta upptäcker jag att kalendern innehöll uppdrag till och med 30 juni. Hehe, så nu har jag gjort det mesta som ska göras fram till torsdag.

Arkitekten mailade ändringarna på ritningen idag. Ungefär såhär kommer det bli.



27 juni

Grattis Edvin 10 månader!



Tråkigt väder som attan hade vi i helgen. Både midsommarafton och midsommardagen va de kallt o regnigt o så lite åska på de. På söndagen däremot när vi skulle sitta i bilen halva dagen då skulle de minsann va fint. Jag va inte bitter alls... Känns inte som man varit ledig på samma sätt som de skulle gjort om vädret varit fint o man kunnat va ute. Men, men, trots regn o rusk hade vi trevligt o åt gott inomhus. De lagades massor me mat o spelades spel. Lite uppehåll hade vi faktiskt så en frukost o en middag kunde förtäras på altan, vilket va mycket uppskattat. De va en idyllisk plats vi befann oss på. Vi blev först hämtade me båt o sen fick vi bo i två små röda stugor på ön.

Gina va lycklig hela helgen. Hon hade två poolare att busa me fritt, en mellanstor vovve o en mini vovve. Sen vi kom hem har hon varit helt slut o stel i kroppen.

Gina fick en uppfräschning me shampoo i midsommar. Hon luktade gott o va riktigt mjuk o go. En timme innan vi skulle åka hem på söndagen grävde hon upp fiskrens o rullade sej i, sen kom hon springandes me ett fiskhuvud i munnen. Blää va de stank. Andreas var måttligt irriterad. Han fick byta om till badbrallor o hoppa i o shamponera Ginis återigen. 

Här kommer ett gäng bilder från helgen.

Flytväst på.


På upptäcksfärd.





Mmm, mm, mmm.


Mini vovven Atlas.

Dåligt me täckning på mobilen.

Gina me sin valp.


Förra veckan vaknade vi på natten av världens smäll. På morgonen kunde man på jnytt.se läsa om att de varit en bomb på pizzerian 100 m från där vi bor. Läskigt.

Igår kväll va ja så deppig o tänkte bara en massa negativa tankar om allt. Detta kom efter att jag letat i kalendern efter lediga helger tillsammans. Aahh, de finns ju inga, bara jobb, jobb, jobb. Denna period i livet känns som om man har minst ledig tid o minst pengar, suck. De e ju nu man behöver de som mest. Mycket oro för allt snurrar i mitt huvud. Hade känts tryggt med fast jobb. Edvin ska in på dagis i höst, men när? Har jag inget jobb vet man ju inget alls. Allt känns så osäkert. Sen har vi allt me huset. Längtar så efter o få börja bygga så man kan se att det går framåt o dagarna till inflyttning minskar.
Sen e jag så sjukt dålig på o höra av mej till folk. Jag har många fina vänner o de e en dålig ursäkt o säga att man har så mycket me allt, men sista året, ja sen Edvin kom, har jag blivit urusel. Blää va tråkig man e, jag vill inte va sån. Tur att jag har min älskade trygghet Andreas vid min sida. Du e bäst.


24 juni

Morgonbus i köket på självaste midsommarafton.

Borta.

Tittut!

23 juni

För exakt ett år sedan...


Nästan så man blir sugen, men bara nästan.

De ser så mysigt ut me mage men att va varm för jämnan känner jag mej inte så sugen på än.

Satt o tittade på lite gamla bilder.

Jag älskar sommaren men de ser allt bra härligt ut, från skidresan i Tandådalen i februari.

Å en vecka senare, 12 februari, döptes lilleman. Fick lite bilder o Pär o Lina nyligen, bland annat denna som jag tycker så mycket om. Tack.

23 juni

Då var man färdigpackad o redo att ge sej iväg o fira midsommar. Imon förmiddag far vi till östkusten och skärgården utanför Västervik. Hoppas, hoppas bara de blir någorlunda väder nu. Ser fram emot 3 dagars ledighet utan regn.

Igår var vi hos arkitekten o fixade lite ändringar på huset. Snart e de nog förhoppningsvis som vi vill ha det. Det känns lite läskigt o bestämma hur vi ska ha det. Man vill ju att det ska va perfekt o de vill vi ju känna även efter 10 år. Förhoppningen e ju att man ska bo där livet ut. Vi har fyra olika kataloger här hemma med olika uppvärmningssystem. En jungel e va de e.

Vi har lampor me fjärrkontroll till. Nåt som e helt stört e att när man sätter sej i soffan så tänds lamporna i fönstret. Helt knäppt. Troligtvis dags för batteribyte men ändå väldigt märkligt.

Idag på jobbet kläddes de midsommarstång inför helgen, såg så mysigt ut när alla gamlingar var samlade ute på innergården o hjälptes åt.

Såhär blev resultatet.

Igår köpte vi en lite smidigare vagn, en som tar lite mindre plats i bilen o idag har jag varit nere på stan en sväng o gjort lite fynd på rean till Edvin. Två pyamas, två bodies o ett par chinos som troligtvis blir lagom till hösten. Det gäller o passa på.

Vi har fått dagisplats till Edvin från o med 3 oktober. Dock e vi väl inte helt nöjda med placeringen, lite långt bort tycker vi. Ska se hur det fungerar om man kan tacka nej o vänta på en bättre placering. De e tyvärr så svårt att få tag på folk som har hand om det bara. Jag vet inte hur många gånger jag ringt o alltid är det telefonsvarare som säger, personen du söker är inte anträffbar eller är på möte eller på sammanträde eller på lunch eller har gått för dagen. Blää, va trött jag blir.


Vårt lilla busfrö.

Duschen nästa.


19 juni

Usch vilken regnig dag. Idag har vi varit ute på kryssning på Vättern. Andreas föräldrar firade pärlbröllop för en tid sedan, de e klart att 30 år måste uppmärksammas me något speciellt. Smörgåsbord bjöds de på, riktigt gott, synd bara att man alltid äter alldeles för mycket. Jag o båtar hör inte ihop. Redan när jag klev på bryggan kände jag av sjösjuka, tråkigt att va sån. Obehagligt när de gungar o snurrar i huvudet. Kändes ändå ganska ok men kändes skönt o stå på fast mark igen tre timmar senare. Tack alla som var med för en trevlig tur o sällskap!

I morse vaknade Edvin som vanligt vid sjusnåret. Jag var sjukt trött, Andreas slutade ju jobba vid 03 inatt så de va bara till o maka sej upp. Efter frukost o bus somnade vi tillsammans i lilla rummet. Vi sov länge, 1 timme o 50 minuter, inte riktigt vad jag hade planerat men underbart mysigt va de o ligga sked. Jag hade inte satt klockan, istället blev det stressigt att fixa i ordning allt innan vi skulle träffas vid piren, men de gick bra.

Edvin har haft det mycket bra hos Tony o Linda i helgen. Tony har avancerat o bytt två bajsblöjor. Inte dåligt, guldsjärna till dej. Tack för barnvakten, de uppskattar vi verkligen.

Igår kväll såg vi på film, en otäck en, The Rite. De va en skräckis, jag e inte mycket för den genren. Får bara för mig en massa konstiga saker o känner mej illa till mods. Jag satt o kikade genom ett litet hål när det var som läkigast. Sen kunde jag somna utan problem fast jag inte hade Andreas hemma, skönt.

Oj, känns som om jag fortfarande e på båten...

Jordgubbar o färskpotatis har nu smakats för i år. Mm, I like! Vi har köpt 6 liten gubbar i veckan, de blir nog en tallrik till kvällsmat sen,nåt annat lä inte gå ner efter den mastiga lunchen. Färskpotatisen e go den men me de traditionella tillbehören blir vid midsommar, den son väntar på nåt gott.

Imon börjar semsterperioden på jobbet. Min brevidgång e avslutad o imon står jag på egna ben. På vardagarna har jag väl redan gjort de men de kommer kännas lite nervöst första kvällen o helgen man går själv. De ska nog bli bra.

Vår lille buse står nu för jämnan i sängen när han tröttnat på o sova. Han häver även sig upp till stående vid skafferiet i sträcker sig till sin hylla med barnmat o annat gott. Han blir skitsur när man plockar bort honom därifrån. Tv-bordet e också mycket intressant. Snart har han upptäckt allt här.


Busfrö!


Innan avfärd från Piren.


16 juni

Ikväll har jag varit en sväng nere på vätterstranden o hoppat o studsat me friskis o svettis. Känns skönt i kroppen som alltid efteråt. Underbart o ta plats i soffan me en kopp te efter träning, dusch o käk. Å att lilla fisen lligger inne i sin säng o sover gör att man kan koppla av ordentligt. Ljuvligt.

Idag har jag varit ledig. Fint väder har de varit hela dagen. Passade på att lapa lite sol ute på innegården. Blev dock lite för mycket, det hettar en aning i fejan nu. Att man aldrig känner sånt i tid.

Idag när jag plockade ur diskmaskinen o grejade i skåpen för att få in all bråte passade Edvin på o busa. Han älskar sin kamrat diskmaskinsluckan. Vips så stod han på alla fyra uppe på diskmaskinsluckan. Vår lilla klätterapa måste man verkligen hålla ögonen på all time.

Just nu e Edvin väldigt förtjust i allt man kan öppna o stänga. Dörrar, skåp o lådor öppnas o stängs ett antal gånger här hemma varje dag. Ljudeffekter som gnissel i gångjärn är extra skoj.

I helgen blir de jobb. Farbror Tony o tant Linda ska va barnvakt. Tony gillar inte bajs o blöjor. Andreas har redan börjat ladda me extra plommon o annat lösande här till Edvin.

Hade lite bestyr här hemma me stekpannan häromdagen. Ett tips, ställ inte en varm stekpanna på en plasthaklapp.  Vill tillägga att den fortfarande fyller sin funktion. Den har dock ett stort hål o e nästan av på ett ställe. Imon ska en ny inhandlas.

Andreas berättade att när han tidigare i veckan satt på vår innegård, me sin poolare, såg en megaråtta springa förbi. Han säger att det var en sån där otäck råtta som man ser i kloaker på film, sånna man tror inte finns i verkligheten. Själva kroppen va mellan 20 o 25 cm lång o så en tjock otäck svans på de. Ughhh. Å så bor de en sån här på Torpa i Jönköping, o den har säkert en stor släkt också. Idag när jag solade o  de prasslade de i busken satt jag på helspänn, men jag slapp se monstret.




Bus i sängen.

Tyngderna i gardinerna får inte va ifred.

Rån, grovt rån enligt pappa.


Vilken stor trumma mamma.

Massa intressanta saker att undersöka.


Öppna, stäng, öppna, stäng...

Undersöker vagnens konstruktion.


En bestämd liten man, vill absolut inte ha mer jordgubbe.

13 juni

Glömde igår skriva att när vi vaknade på söndagmorgonen stod Edvin upp i sin säng o flinade åt oss. De har vi inte sett tidigare, vi blev mäkta förvånade. Vår lilla buspojk.

Idag berättade pappa Andreas en annan kul grej. Han brukar alltid sätta Edvin i gåstolen i köket under tiden han duschar. Idag när han duschat klart satt Edvin på mattan på toan o flinade återigen. Andreas trodde först det var nån som drev me honom o gick runt o tittade i lägenheten. Han hade alltså krånglat sig ur gåstolen o sen krypit in på toan o kikat efter va pappa egentligen hade för sej där inne. Det låg bollar i hela köket så han har på något sätt dragit sej ur gåstolen me hjälp av bollhavet. Tokunge.

Ikväll har vi varit en sväng i lekparken.


Krypa går me emellanåt.

12 juni

Söndag kväll redan o inte känner man sej utvilad inte, men vi har haft en riktigt bra helg.
I fredags natt trillade Pär o Lina in, roligt att vi ses lite oftare nu när magen växer :)
Lördagen bestod av trevligt umgänge, shopping o polisexamensfest i Skillingaryd med en massa massa go mat. Såå fina tårtor hade de fixat.


Edvin va vattenkammad.


Hos sina faddrar.


Å jag e inte me på nån bild som vanligt eftersom jag alltid fotar. Jag kan meddela att jag hade en ny klänning på mej som jag blivit stormförtjust i. En långklänning i khakigrön, kanske kommer nåt foto längre fram i sommar.

Idag, söndag, har vi mest slappat. Hängt på bauers brygga en stund o sen varit på majoren på A6 o käkat. Pär o Lina for i eftermiddags hem mot Helsingborg.

Lite matlådor e fixade o även en sats hemlagad barnmat har placerats i frysen.

I torsdags köpte vi pizza hos Andreas kompisar på Papillon. De bjöd Edvin på en klubba som han inte fick äta för mor o far. Pizzakompisarna skickade sen me en hel kartong me 2, 4 kg klubbor. De e alltid så snälla, lite för snälla ibland. Nu står den här hemma på köksbordet o retas hela tiden. Vill ju helst låta bli, går väl sådär kan jag erkänna.

Nu har vi borstat Edvins små gryn i en hel vecka. Han gillar både tandborsten o tandkrämen. Vi har en llilleskutt tandkräm me mild mintsmak. Han smackar o sväljer som sjutton under borstningen. Först borstar mamma o sen borstar han lite själv.

Jag sitter här o myser i min ziperall o e helnöjd. Gina löper o ligger här brevid o luktar gammel fesk. Urk.
Nu blir de till o förbereda inför morgondagen innan John Blund hälsar på.

9 juni

Sen förra inlägget, då jag malde på om att vi inte råkat ut för någon olycka med vagnen än, har det hänt grejer. Edvin satt i vagnen i hallen (utan bälte mitt pucko), medans jag skulle hämta en grej i köket. Han dök i golvet med huvudet före. De va en fruktansvärd duns jag hörde. Me hjärtat i halsgropen for jag ut i hallen, guu va rädd jag blev. Han skrek o skrek men lugnade sej efter en stund, mammas lilla hjärta. Fy va hemsk jag kände mej.  Det gick som tur var bra, han blev nog mest rädd. Klart att det gjorde ont på honom, de verkar tåla en del i den åldern. Jag tänker på hur de skulle gå för en annan om man skulle ramla o ta emot sej me huvudet.

Ikväll har jag haft ett litet städryck. Fixat köket o toan o sen dammsugit lägenheten. Edvin hade lite väl mycket skräp på magen nu tyckte jag. Imon ska pappa skura golvet o tvätta. Mycket trivsammare här hemma redan.

Ikväll när jag försökte natta Edvin tittade jag till honom när det va tyst. Då satt han upp i sängen. De va nytt för mej. Enligt pappa A började han med detta igår. Då hade han till o med suttit upp i sängen o somnat me huvudet hängandes. Lilleman brukar alltid somna vid sju, halv åtta annars. Efter 45 min gav jag upp. Han va helt enkelt inte trött. Han siter fortfarande vaken o pigg här brevid o försöker gång på gång komma åt tangentbordet.

Han har börjat att krypa lite emellanåt också, men när han har bråttom tar han till ål. De e mycket kläng på allt här hemma. Han vill gärna stå upp, han vet dock inte sina begränsningar utan kastar sig rätt som det är åt nåt håll.

Idag har Gina fått röra på sej massor. Hon ligger här o gnyr när hon ska klia sej för att hon e så stel. Igår försökte jag me henne ut när jag skulle jogga, jag vände dock ganska snabbt. Hon va alldeles för slö, jag fick dra henne. Jag hade inte krafter nog att släpa både på mej själv o henne så jag vände o lämnde henne hemma innan jag fortsatte ut ensam.

Imon kommer Pär o Lina hit framåt natten. Vi ska på examensmiddag tillsammans på lördag sen fortsätter det med fest på kvällen. Ska bli trevligt.

Oj oj, nu e mina ögon väldigt trötta. Sängen nästa. Fredag imon o sen helg. Härligt!



5 juni

Helgen har spenderats i Ystad, underbara Ystad, måste tilläggas. Vilket väder vi haft. I fredags morgon for vi iväg till Skåneland. Första stoppet blev hos Karin på Stamlunda gård utanför Malmö. En kanonsmaskig lunch bjöds de på. Mmm, mm, mmmm. De klämdes oxå på den växande magen. Bebisen som hunnit bli 25 veckor sparkar som sjutton, häftigt. Huset va så fint, otroligt hur ett hus kan förändras. De går inte jämföra me hur de va innan. Åå, de kommer bli så bra. Snacka om att vi blev sugna på o sätta igång me vårt.

I Ystad hälsade vi på Pär o Lina. Här klämdes de lite på nästa bebismage, denne e 16 veckor gammal. De har grillats o solats flitigt under helgen. Vilket fantastisk strand Ystad har, mycket bättre än många stränder på charterresor. Kändes verkligen som semester. Jag hade fem dar ledigt på raken nu, de e de längsta jag har i sommar så man kan faktiskt kalla de semester. Lördagen tillbringades på stranden. Vi köpte ett soltält till Edvin o de fungerade faktiskt bättre än förväntat att ha med honom där. Andreas ser ut som en liten gris efter i lördags. Han dissade solkräm som vanligt, i natt låg han som en stel pinne för att slippa mer sveda på det brända skinnet. Aj, aj... Jag ville fota men A ville inte visa upp sin fina röda färg. Idag var vi en sväng på stranden innan vi for hem. Då tog han Edvins solkräm spf 50, långärmad tröja o satt i skuggan. Hehe. Han har ganska ont.

De e svårt att ha nåt på Edvins huvud nu för tiden, särskilt solhatt. Det ska bara slitas av.

Ikväll har Edvin badat. Han bökar o grejar alltid massor i baljan. Sitta på rumpan, ligga på rygg o mage o upp på knä o sen sitta på rumpan igen. Idag välte baljan när han höll på o greja, översvämning i badrummet o en strandad Edvin blev resultatet. Edvin plaskade så glatt.

Nu vill det till att ha bältet på när man e ute o åker vagn, flera gånger har han varit på väg ur. Galet va snabbt en olycka kan ske, än så länge har vi som tur e klarat oss. Han har klättrat ur vår säng o stått på näsan en gång, trots fläskläpp verkar han inte lärt sej. Han har full fart ut från både soffkant o sängkant om man inte tar tag i benen. Att han vågar lita så på att hans föräldrar ska fånga honom. Han bara skrattar o tror att de e bus jämt.

Bildmaraton...


Dricker kaffe.

Hälsar på pippisarna.

Tränar plankan.

De små bissingarna som borstats för första gången ikväll.

Smakar på sängen.

Mot Skåneland.

Depåstopp.

Karin o bebismagen.

Tittut!

Pär, Lina o bebismagen.

Hallå kinderna.

Ystadplayan rekommenderas varmt.




Grabbarna håller sej i skuggan.

Tack för en finfin helg.


RSS 2.0