30 jan

I helgen tog vi en tur hem till föräldrarna, mys! Skönt o bli lite omhändertagen.
Ikväll väntas träning, skivstång ska få kroppen lite mer fast förhoppningsvis.


Tuff i morbror Rasmus keps

Mina nya lekkamrater

Glasögon, NEJ tack

Gina leker

Promenad i underbart vinterväder

Häng me pappa i soffan


Glad o nöjd som alltid ♥


28 jan

Då va lillen 5 månader o 1 dag gammal.

Igår va pappa Andreas ute o roade sig med sina arbetskamrater. Edvin o jag passade på att hänga lite me fam Karerén. De bjöds på GI-kvällsmat o en massa massa mys, riktigt trevligt. Tack, tack! De blev dock ett litet äventyr när vi skulle hem. När jag e på väg mot bussen , i god tid, så går den, 5 min innan avgång, irriterande. 56 min till nästa avgång, jippi... Jag vet att du gärna hade kört Cissi men de va faktiskt väldigt skönt me en promme innan sängen. Väl hemma i hissen upptäcker jag att jag inte har någon nyckel in, åå jag som håller på att kissa på mej. Pappa Andreas svarar inte. Inte Andreas bror heller, tack Linda för att du va på hugget. Inte meningen o väcka er men jag kände att de skulle bli lite jobbigt att vänta på att pappan kommer hem. Tack o lov för extranycklar, funderar på att dela ut några till lite här o var i Jkpg. Till slut kom vi in o jag fick äntligen tömma blåsan :)

De va en bra natt, har sovit mycket bra o Edvin me. Inte alls dumt me promme för nattsömnen. Jag vaknade dock mitt i natten av att Edvin la av flera brakskitar, han fiser redan som en man...

Igår natt vaknade jag vid 03 o va så pigg, jag låg vaken i två timmar o tänkte på allt. Kände mej så pigg att jag tom övervägde att ta på mej träningskläder o ge mej ut o springa, men jag låg kvar.
På morgonen hade jag lågt socker. När Andreas kommer in efter att ha varit ute me Gina, gallskriker Edvin o jag sover, jag vaknar annars alltid. När han snackade med mej svarade jag inte adekvat, märkligt hur de kan bli. Jag hade en skön huvudvärk resten av dagen sen.

Igår fick Edvin på par strumpbyxor av sin mamma. De e så sött ihop me blöjan. Pappa Andreas tycker att de bara e för tjejer o var väl inte stormförtjust.

Idag har Edvin fått på sig ett par 56-byxor, ja de finns faktiskt några enstaka saker kvar i mini storlek i hans låda.
De llilla spädbarnet e ett minne blott.

Ikväll ska vi försöka komma iväg på bio. Edvin ska va hos farbror Tony o tant Linda. De blir första gången han e utan både sin mamma o pappa en stund, de blir spännande att se hur de går eller rättare sagt OM det går.

Nu ska jag söva Edvin som ligger här bredvid o gnölar av trötthet.

23 jan

O oj,  om fyra dagar e Edvin 5 månader. Jag förstår inte vart tiden tagit vägen, de känns som de va igår jag va gravid, nästan.

Pappa Andreas jobbar hela helgen, riktigt roliga pass oxå, 07-17.30 o så en timmes resa x 2 på de. O blir man tvungen att jobba över tre timmar som i fredags e pappa inte hemma förrän 21.30 o då e de ju läggdags om han ska orka upp igen. Bläää va tråkigt. Edvin,  jag o Gina har roat oss bäst vi kunnat. Öppna föskolan i fredags, de va sista gången på riktigt i fredagsgruppen. Nu i fortsättningen blir de Onsdag em som gäller. Efteråt gick vi hem o lunchade o mös tillsammans me Cissi o Viggo.
Vi har varit ute o promenerat en del i halkan. Jag har ju införskaffat mej broddar men de e inte alltid man har dom på när man skulle behöva... Häromdagen när jag va ute me Gina ramlade jag på en isfläck precis när jag mötte ett gäng gymnasiekillar, de frågade hur de gick o efteråt när jag tänkte på de kände jag mej som en riktigt gammal tant. Men en tant hade nog varit klok o tagit på sig halkskydd.

Edvin har har haft sin första förkylning i veckan. Näsa o ögon rinner i ett, han har även varit trött o gnällig men de hör väl till när barn e sjuka.

Vi har fått ge Edvin ersättning emellanåt då det känns som om min mat har minskat. Nu när han känt hur snabbt maten kan flöda med flaskan känns de inte som att han vill äta av min mat alls. Han ligger o tuttar men blir bara förbannad att de rinner för långsamt.

Edvin rör sig mer o mer, nu rullar han snart från rygg till mage oxå. Han har inte lyckats än men han skruvar o vrider sig till sidan. Han snackar mycket me, han blir nog lik sin far.

 


14 jan

Vi blev inte utslängda från ÖF idag. Vi får till o me komma nästa fredag oxå, hurra för det! Riktigt mysigt va de. Idag va Edvin äldst av alla bebisar, de va inte längesen han va minst.


Edvin sitter numera med vid matbordet i sin nya tripptrapp stol.

Å idag hittade han sina fötter.


13 jan

Idag, premiärdopp på babysim. Pappa Andreas va ledig så han va också me. En halvtimme plaskade hela familjen i det varma vattnet på relaxen. Edvin älskar vatten, han var helnöjd, dock lite trött mot slutet men vem var inte det. Lite bök o stök vid dusch o så men de gick bra, tur Andreas va me, de blir en utmaning när man ska gå själv me lillen.

Förra veckan när Edvin, jag o Gina gick runt Munken me våra vänner stannade vi till på djuraffären. Gina har aldrig varit i en djuraffär, hon tyckte verkigen om det. När vagnarna stått still en stund började våra små pojkar bli otåliga. Tappade uppmärksamheten på Gina nån liten sekund o rätt som de var knaprade hon lösviktshundgodis så hela affåren hörde kändes de som. Lite smått pinsamt men ganska roligt, jag ska minsann lära henne att tugga me stängd mun.

Har varit lite dålig på att uppdatera. Nu e de ju nytt år o allt. På nyårsaftons dag grillade vi korv o åkte pulka me bl.a. mormor, moster. Som tur är hade vi tillgång till idrottshallen  som låg bredvid för när jag matade honom, sket han ned sej nåt kopiöst. Jag visste inte var jag skulle börja, det va bajs överallt. Tur att man blivit en van mamma som alltid har med sig ombyteskläder o andra förnödenheter. Så med lite assistans av mormor löste de sig fint. 
Nyårsaftons kväll firade vi hos farmor o farfar me mys o go mat, riktigt trevligt. O Gina skötte sig fint, det smällde inte så länge som tur var. Pappa Andreas satt på jobbet vid tolvslaget, inte så festligt kanske.

Förra helgen var vi hos våra vänner Pär o Lina i Helsingborg, alltid lika mysigt. Skönt o komma hemifrån lite också. Så fick jag ju spela lite kort med som jag gillar o som de annars inte blir mycket av. Edvin fick en så fin julklapp, en fleecetröja o ett par raggisar inför fjällenresan, inte dumt alls.

Om en månad blir de dop, måste fixa me nya sidenband till Andreas gamla dopklänning tills dess. Inbjudningskorten e klara o utskickade nu iaf efter vissa om o men. Andreas säger att jag aldrig mer får göra egna kort, det tog ju en hel del tid o de blev en del diskussioner kring detta. Men innan det e dags för dop bär det av till Tandådalen och hundfjället för lite utförsåkning, ser fram emot detta.

Edvin har fått prova en del mat sista tiden, både hemmalagad puré, burkmat o gröt. Han har gillat allt. Några miner va de till första skeden men annars har han bara gapat o svalt allt som serverats. Han blir fruktansvärt otålig om mamma e för långsam med nästa sked bara, lillskrutten brås på sin far :)

Pratade me Inga-Maj på BVC häromdagen. Edvin sover dåligt på dagarna, kanske max en timme fördelat på 10-15 minuters powernaps, vilket resuterar i mycket gnäll. Fick några små tips. Vi diskutterade även maten, Edvin har blivit så trög i magen sen vi började med puréer o gröt. Inga-Maj tyckte att jag gott kunde helamma en månad till så som jag ändå kämpat med amningen, så de e de vi kör på nu. Men tyvärr har magen inte riktigt kommit igång än. Som tur är blev de inget i byxan  under babysimmet, hade ju annars varit typiskt.

Vi har varit på föräldraträff i veckan också. Matprat va temat. Nu har vi alla kunskaper vi behöver för att göra storkok till egen barnmat. Precis vad pappa Andreas väntat på :)

Imon blir de öppna förskolan igen, första gången för i år, om de nu inte slänger ut oss förståss. De e ju för bebisar mellan 2-4 månader o Edvin har ju hunnit bli 4 o en halv månad nu, galet. Men de har sagt att man får stanna så länge man inte blivit tillsagd att byta grupp. De e ju så mysigt på fredagarna me frukost o allt. Nästa grupp e på Onsdag eftermiddag o då e de fullt me mammor o bebisar, lite lugnare på fredagarna så vi föredrar det.

Här kommer lite bilder från olika tillfällen som varit.


Korvgrillning o pulkaåkning i Ekenässjön.

Nästa års julvärd?

Bus me mamma gillas.


Me farfar i gröna sköna soffan.

Vid koncentration kommer dregglet, precis som hos mamma.

Fuck off mamma, sluta fota nu...

Mm mm m... Jag älskar mat i alla dess former!

Jag kan nu rulla från mage till rygg, de ni!

Linslus.


Fina julklappen från Pär o Lina.

Hos mina favvosar.

 

RSS 2.0