29 sept

ÖF i pingskyrkan va suverän. Bra lokaler o roliga grejer för de små. De bästa va att de inte va så mycket folk o så gott fika på de. Inte dumt alls.
På måndag börjar Edvin på dagis o då får man inte längre gå till ÖF på familjecentralen längre, känns lite vemodigt.



Räserfärd me dockvagn.

Pappan jobbar helgen, Edvin o jag drar till farmor o farfar. Vi har fått en fin gammal utdragbar säng från en jobbarkompis till farmor, vi e så tacksamma. Har dock bara sett den på bild än men jag hoppas att den e fin så vi kan fixa lite me den i helgen. Roligt.

I Tisdags fick Gina chansen att springa av sig ordentligt i de fina vädret nere vid fotbollsplanerna. Edvin passade på han också.




I Tisdags var vi också i Bunn o gosade me Edvins syssling Leon 3 veckor gammal. Så fin o go!




Lite bilder från förra helgen.



Ratta, ratta, raaaa.


27 sept

Nu har Karins bebis kommit, en liten Isabell. I söndags när jag skrev att hon kanske låg o kämpade... Då gjorde hon verkligen de, bara en halvtimme senare föddes hon. Roligt.

Ikväll ska vi äntlligen hälsa på min kusins bebis, Leon. Längtar. Igår på öppna förskolan sprang vi på Kristin o hennes 10 dagar gamla Ebbe. Så liten o fin. Va snabbt man glömmer.

På förmiddagen idag har vi varit i Stadsparken. De var jag o Edvin o en himla massa pappor o deras barn. Fint väder o fin natur. Löven börjar ändra färg. Mysigt.



Edvin e så förtjust i min telefon. Igår fick han min gamla o leka med. Se här!



Här kommer en riktigt glad kille som busar me moster Maria.


25 sept

I fredags for vi till Södertälje. Mor o syster sprang 30 kilometarn på Lidingö vid halv två på lördagen. Roger + bror sprang 15 km på förmiddagen. Jag är mäkta imponerad, vilken prestation. Springa i 3 o en halv timma e inget för mej. Men jag är mycket stolt över min familj.






Soligt o fint, vädret kunde inte varit bättre.

Edvin o jag åkte in till stan mitt på dagen. Vi flängde runt i lite affärer men va mest på kulturhuset. De va lång väntan. Vi skulle möta upp de andra på centralen så fort de va duschade o klara. Tyvärr va de fler än de som va klara samtidigt. Vid halv nio va vårt trötta gäng hemma. De blev hämtpizza o sen sängen.

Tack för en fin helg kära familj.


Edvin tjurar på Sergels Torg.

Idag sattes Karin igång strax innan lunch. Fick mess en timme efter men har inte hört nåt sen dess. Så spännande, e så nyfiken. Den lilla flickbebisen kanske redan är ute, eller så kämpar de för fullt tillsammans just nu. De blir inte lätt o somna nu...

21 sept

Idag for vi till Linköping hela familjen. Vi kikade på barnvagn o hälsade på vänner. Gina fick spelet när vi hade parkerat. Hon skäller nästan aldrig men hon morrade o väsnades... De visade sig att hon var rädd för två glasigloos. Å hon ska va en rottis. TÖNT!

E testade rulltrappan me pappa.



Idag ramlade Edvin i duschen, rakt på en kantig burk. Nu ikväll såg jag ett stort blåmäke på skinkan. Stackars liten.

Idag har vi inhandlat nya bestick till E. Han fick käka mellanmålet själv på förmiddagen, gick förvånansvärt bra, jätteduktigt tycker mamman.
 
 

Imon ska vi testa Gräshagskyrkans öppna förskola. Vi har bestämt träff me ett gäng mammor o barn. Vi ser fram emot detta.

E har klarat ytterligare en dag me bara en tupplur. De har varit en del gnäll o de har behövt roas extra mycket när tröttheten varit värst. Han sov bara drygt en timme idag o de känns för lite. Känns som min llille pojk behöver två lurar ett tag till.


20 sept

Idag har Edvin för första gången bara sovit en gång på dagen. När han började bli trött vid niotiden gick vi till Stadsparken där ÖF håller till på tisdagar, han vilade lite på vägen o blundade i någon minut men de räknas inte. Sen lektes de o tittades på djur fram till lunch. På vägen hem var ögonlocken tunga som bly. Ett kex fick honom o piggna till lite. Bara några hundra meter från hemmet orkade han inte mer, han slocknade sittandes me kexet i handen. Han sov som en stock, jag kunde böka o klä av utan att han öppnade ögonen.



Edvin hostar o snorar. Natten var hopplös. Kass sömn för både mor o son. Jag har inte känt mej vaken på hela dagen, vädret gör inte saken bättre. Jag fick dock en skön o välbehövlig timmes sömn vid lunch. Kommande natt kommer troligtvis bli ännu värre. Sen han somnade för snart tre timmars sen har han vaknat sex gånger. Jippi!

Idag slängde Edvin i sin gosekanin i toan. Pappa handtvättade men den va fortfarande väldigt blöt när det va läggdags. Han tjöt som bara den efter att vällingenflaskan tömts, han ville verkligen ha sin kanin. Han fick sin blöta kanin, blev supernöjd o somna på stört.

Pappan e hos farbror Tony o ser på hockey. Jag har sett de två senaste idol programmen. Känner mej trött. Kom faktiskt iväg till gymmet tidigare idag. De va läääängesen. Ser fram emot lite träningsverk. Önskar jag bara kunde få lite fason o ordning på träningen i fortsättningen. Ja, ja, vi får se, årstiden får ju inte motivationen o flagga. Känner att jag behöver komma ifrån hemmet o göra nåt själv.  
 
I helgen ska pappan jobba. Edvin o jag drar till Södertälje. Delar av familjen ska springa Lidingöloppet på lördag. Mysigt o få umgås lite me familjen.

På fredag är vi inbjudna till babykoncert i Sofiakyrkan tillsammans me andra småttingar som döpts i vårt område. Kan bli trevligt.

Idag fick jag jackan till Edvin som beställts. Lite väl lång i armarna men annars bra, han hinner ju växa lite till innan de blir kallt. Måste köpa vantar till honom nu, de va asakallt i Stadsparken idag o inga vantar hade mamman me sej.

Just de, idag skymtades Edvin o jag mfl på smålandsnytt. Ett reportage om att få veta könet eller ej på barnet vid ultraljud gjordes förra veckan på ÖF. Vi var bara me som statister.

19 sept

Helgen hos våra vänner Pär o Lina i Helsingborg var trevlig som alltid. Gott käk o många skratt bjöds de på. En mycket solig o fin fredag fick vi. Fika i hamnen va riktigt somrigt.
Lina har ca 9 veckor kvar till BF, typiskt att jag inte tog en enda bild på magen.

Har kameran hos min mor så bilderna e från mobilen.



Edvin passade på att dekorera badkaret.

Tack snälla snälla Maria för hjälpen me monstert i helgen. Guld värt.

Jag har nu hittat en lite smidigare sittvagn. Finns tyvärr inte nån affär här i Jönkan som säljer den. Gislaved, Ljungby o Borås e väl de närmsta. Tänkte att jag skulle syna den o provköra i affär o sen beställa på nätet, skiljer 1700 spänn, CRAZY!

Idag skulle vi hälsat på min kusin o hennes veckogamla son Leon. Typisk att Edvin skulle bli snorig så vi fick ställa in. Jag får helt enkelt hålla mej lite till...

Karin har nu gått full tid me sin bebbe. Snart kommer den efterlängtade lilla flickan. De sätter troligen igång henne inom de närmsta dagarna då hon svullnat o ligger lite för högt i blodtryck. Läskigt och spännande på samma gång. 

På förmiddagen idag hängde vi på ÖF. Edvin har varit trött o gnällig då han sovit som en kratta. I eftermiddag har vi även varit en sväng i lekparken o träffat fam Kaverén som premiärcyklade me Viggo.


Pusskalas.

Imon drar vi troligtvis till stadsparken en sväng där ÖF håller till två tisdagar till i år. Vi får de om vädret lockar.

Edvin han får ibland panikbehov av att ha något i munnen. Vad som helst funkar, han öppnar då munnen, säger aaaaa o dyker på närmsta grej. Sista dagarna har han sugit på kanterna på tv-rumsbordet, ser mycket roligt ut. Han gör på samma sätt när han vill pussas.

Han gillar sina leksaker, både nya o gamla. Clownen sittar han o staplar me mycket koncentrerad mun. Även klossarna som ska prickas i rätt hål gillas just nu. Dragloket e me poppis men han tycker fortfarande bäst om när det hänger i luften när han går omkring me de.




14 aug

Idag hördes det ett lätt hysteriskt stånk från vardagsrummet när jag lagade mat. När jag tittade in låg Edvin med golvlampan över sig med stången över halsen och satt fast. Såg helt stört ut. Jag kunde inte låta bli att skratta.

I helgen bär det av mot Helsingborg till Pär o Lina. Det ser vi fram emot. Ska bli spännande o se hur mycket magen växt. Gina får stanna hemma. Snälla Maria har lovat att dras med monstret, det är vi mycket tacksamma för.

Nu har vi fått pengarna av banken insatta på kontot. Tyvärr dröjer det en vecka till innan vi kan skriva kontrakt enligt markägaren. Tråkigt som attan e de o vänta. Känns som tiden rusar.

Idag har Edvin varit så glad o go. Han är underbar. Längtar tills han vaknar imon bitti så jag får krama o gosa me honom.

Sitter för tillfället o kikar på badrumsinredning. De finns så mycket fint i alla möjliga olika prisklasser. Galet svårt att bestämma sig och dessutom vara överrens. '

Imon ska vi till öppna förskolan, ska ladda ordentligt med sömn inför det, kan verkligen behövas.

God natt.

12 sept

Ikväll har vi varit o firat Viggo som blev ett år gammal just idag. Massa gott fika o trevliga människor bjöds de på. Tack för en mycket trevlig kväll! Edvin var riktigt trött o gnällig på slutet men nu sover han som en stock.


Grattis Viggosen!


Igår när vi var på company tappade Edvin sin napp på golvet. Som alltid rengjordes den i min mun, de va dock en syrlig äckel smak som jag inte räknat med. De va kräk på nappen, URK. I fortsättningen ska jag titta lite noggrannare.

Just de, vi har varit på Solstickans förskola idag på förmiddagen. De kändes riktigt bra. De visade oss runt o berättade om verksamheten. Edvin gick runt o kikade på allt, han var riktigt glad. De bästa tyckte Edvin va att de hade en likadan träbil som de har på öppna förskolan. Han älskar sånna bilar. Inskolningen börjar om tre veckor. Eftersom jag är arbetslös/mammaledig tom 1 dec blir de en mjukstart för lilleman. Känns skönt eftersom han fortfarande e ganska liten. Jag tror de blir riktigt bra.

Edvin har ingen vinterjacka. Funderar på om han behöver en. Overall kanske inte ska kånkas på varenda gång man ska nånstans, eller? Jag vet inte. Spanar lite.

11 sept

I Ekenäs hos mormor har Edvin o jag varit i helgen. Pappa A har jobbat o sovit i Värnamo hela helgen, slutar kl 23 idag. Längtar tills han kommer hem o håller om mej.

Veckan som gått har innehållit sorg o tragik. En gammal arbetskamrat till mig har oväntat gått bort. Catrin blev 43 år. Så fruktansvärt overkligt. Vi brukade träna ihop på Friskis & Svettis. Hon var mycket omtyckt av alla. Många tankar går till hennes barn, man och familj. Före min systers fotbollsmatch i lördags hölls en tyst minut för henne.



Jag fick jobbet jag sökte på Kavlagården via humana omsorg. Börjar 1 december. Tyvärr e de bara 70 % men det är en tills vidare anställning, inte fy skam de. Kanske ganska bra egentligen att inte jobba fullt när man han en liten hemma. Me tanke på husbygget hade jag behövt jobba minst 200 %.

Vi har nu fått huslånet. Känns läskigt att gå från en hyresrätt utan några lån till raka motsatsen. Vi ska skriva på pappren för tomten nu så vi står som ägare innan vi kan lämna in ansökan om bygglovet. Annars e allt klart till bygglovet nu. Handläggningstiden enligt byggnadsnämnden på Habo kommun är för tillfället tre veckor, hoppas, hoppas att de går så fort.

Vi var aldrig på dagis i fredags. De blir o kolla läget imon istället. Spännande.

Edvin han har varit en riktig gnällspik i helgen. Jag tror han är frusterad att inte kunna göra sig förstådd. Han vill kunna snacka nu känns de som. Jag vet inte. De e frusterande för mamma oxå. Känns som han bara e nöjd när han käkar macka.

Idag på morgonen var Edvin, jag o mormor på dagisets lekplats i Ekenäs. Lilleman vinglade omkring i sina regnbyxor. Han älskar att gå upp o ner från nivånskillnader. Han slog i näsan o läppen rejält idag. Han stod mitt på slät asfalt o helt plötsligt ramlade han i backen o stod på näsan. Förstod inte hur han lyckades. Han har ett skrapsår på ena sidan av snoken o en fläskläpp. Aj, aj, de kan inte vart skönt.


Syns inte så mycket, än...

Edvin han har invigt den extra toasitsen som farmor Annica köpt. Han har full koll på vad man ska göra på toaletten. Jag var lite tveksam till om han skulle förstå pottans funktion men jag har bildbevis.



Imonkväll ska vi på 1-års kalas hos Edvins poolare Viggo. Najs. najs. 
 

Klätterapan i skinnpaj.


7 sept

Idag va de en varm liten kille som plockades upp ur sängen på morgonen. 38,3 visade termometern på. Han fick sin 12 månaders vaccination igår, han har haft feber efter de två andra vaccinationerna oxå så de va ganska väntat.

De va två sprutor. Han blev såklart jätteledsen men lugnade sig snabbt. De e nog värre alla gånger han ramlar o slår sig nu när han e uppe o vandrar. Igår fick han en stor bula i pannan sen slog han i strängen på insidan av överläppen så det blödde en lång stund. 

Längd: 76,2 cm
Vikt : 10245 g

Storlek 74 stramar nu. De mesta har hamnat i kassen me resten av alla för små kläder.

Häromdagen satt Edvin i vagnen påklädd framför spegeln innan vi skulle ge oss ut. Först drog han av sig mössan, sen såg han att de fortfarande var nåt kvar på huvudet o började slita o dra i sitt hår. Sötnöt.

Inte nog me att Gina käkar upp våra öronproppar, nu e den lille oxå ett fan av dem. Igår stod han o tuggade för fullt på en av mina öronproppar som jag hade använt på natten. Blä.

Han e inte riktigt sej själv idag. Mycket gnäll o inte samma envishet. De bästa e att han vill gosa mest hela tiden.

Idag har vi möte me elektrikern kl 10.

Nu väntas det frukost. Äggmacka va längesen.

5 aug

Häromdagen jagade Edvin Gina med sitt finger. Han har upptäckt nåt nytt, hennes röv. Han hukar sig o glor in under svansen o vill gärna peta, som tur e har han inte lyckats, ÄN...

Lilleman snorar o hostar. Har blivit höstförkyld. Hopplösa nätter då näsan e täppt o han inte sover utan napp.

En av favoritsysslorna nu för tiden är att plocka me grejerna i grytskåpet. Även soporna e intressanta. Idag har vi köpt grejer på ikea att montera på skåpen så snart lär det bli en arg liten man här hemma som inte kommer in i sina skåp.
Vagnen är också mycket poppis. Sänker man handtaget är det perfekt höjd för honom att vandra o vandra tills det tar stopp, han ser ju inte direkt vart han kör. Men han kan backa o ta sats o köra ännu hårdare in i stoppet, man vet ju inte om stoppet kan ruckas när man e liten. Idag på lekplatsen var de en liten flicka som hade me sin lilla sulkydockvagn. Edvin kunde inte släppa den me blicken o han ville hela tiden undersöka. När de skulle gå hem vandrade han efter...

Förra veckan när de va dags för dusch fick E sitta o leka som vanligt me duschslangen. Jag passade på o röja upp lite under tiden, några minuter senare när jag tittade till honom låg de två fina bajskorvar bredvid honom. Som tur var hade han inte hunnit upptäcka dem, han blev mäkta intresserad när mamma skulle ta dem.

Idag har familljen käkat lunch på ikea. Vi kikade lite på badrum o var även på elgiganten o fixade offert på vitvaror till tvättrummet. På torsdag ska vi till banken o då ska alla offerter med.

Imon eftermiddag ska Edvin till BVC o vaccineras. Nu e han ju lite mer medveten om vad som sker, undra hur han reagerar. Längd o vikt blir intressant me, de va längesen nu. Vikten vet jag ju att den skenat, de e en bastant kille vi har.

Förra veckan på öppna förskolan var de helt galet mycket folk. Vi var helt slut, ljudnivån var mycket hög. De stackars fröknarna fick nästintill skrik-sjunga vid sångstunden. Som tur e finns de flera rum så man kan dela upp sig lite under leken. Edvin han älskar att labba med vatten...


...å de va fler som gjorde.

Pappa jobbar kvällen o sover i Värnamo inatt då han jobbar dagpass imon. Tur att de finns lite vettigt att se på tv denna årstid.

RSS 2.0