29 mars

Idag var Edvin o jag med om nåt riktigt otäckt, nåt som gjorde mej påmind om hur skört livet är.

Vi tog bussen ner till stan o hoppade av vid rådhusparken. Vi stannade på gågatan strax innan bron som går över kanalen. Lilleman fick hoppa ur vagnen o jag stod o fixade me hans jacka o rättade till byxor o mössa. Jag hör en buss tuta frenetiskt o tittar upp, samtidigt kommer en person springande mot oss.
En halvmeter ifrån mej, Edvin o barnvagnen ser jag bakänden på en lastbil som håller på o backa på oss. Vi får slänga oss åt sidan. Lilleman blev vettskrämd o började skrika. En snäll gammal gubbe som sett hela händelsen kom direkt fram till oss. Då kom chocken. Jag började störtböla. Den snälla gubben kramade om mej o pratade en stund. Personen i lastbilen som stannat en bit bort kom fram o bad så mycket om ursäkt. Han berättade att han inte sett oss och att han hade blivit bländad av solen i backspegeln, han kände sej verkligen dum. Vi va kvar en lång stund där händelsen inträffade innan jag kunde gå vidare. Allt annat än o må bra blev plötsligt helt oviktigt.
Jag har hela dagen haft fjärilar i magen o funderat mycket på vad som kunde hänt. Om inte bussen varit där just då eller om personen som kom springande inte sett vad som höll på att hända. Jag kommer behöva älta detta ordentligt. 

Usch, de har varit en konstig dag. Inga mer sådana dagar tack.

Arbetsplatsbesöket i huset i eftermiddag gick bra, allt verkar vara i sin ordning.


Edvin var helnöjd med denna åsyn.

Vi har haft ett gäng tapetkataloger hemma några dagar nu. Var tvungen o lämna tillbaka dem idag tyvärr. Många av midbecs tapeter gillas. De e främst köket jag tittat till. Vi ska inte ha kakel, utan tapet o en glasskiva. E ute efter lite retrostil o gärna blommigt, har fastnat för en. Måste fundera ett tag till o titta på den då o då så jag inte tröttnar. Den tapet jag först fattade tycke för känns inte så aktuell längre. Det finns så sjuukt mycket tapeter att välja på. Jag tror vi kör vitt i resten av huset, förutom Edvins rum. Så kan vi bo in oss o känna efter hur vi vill ha det. 


Min favorit just nu.


Superfin barntapet!

26 mars

Vilken underbar vår vi fått. Utanför entén i huset har det varit sommarvärme. Vi har verkligen njutit vid fikapauserna under helgens jobb. Det som görs vid huset just nu syns inte så väl. Vi e fortfarande på spacklingen men äntligen på slutttampen. Har känts väääldigt långsamt nu ett tag. Tack kära familj för all hjälp, vad skulle vi gjort utan er?
rv §
Har inte tagit så mycket bilder på sistone men igår såå, här kommer lite update:Edvin älskar att plocka o leka med mitt insulin. Av o på me lock, skruva o trycka så de piper. Sen härmar han mamma o sticker sej i magen o säger aj aj, ett bra exempel på att de verkligen gör som sina föräldrar gör. De tåls o tänkas på ibland.Igår när jag köpte två paket Pampers på Willys fick jag betala 83 kr. De va konstigt. Jag hade ett pantkvitto o en rabattkupong men de skulle långt ifrån kosta så lite. Ett av paketen va sönder o halvt öppen, kanske drog hon av lite för det. Jag frågade inte.
För inte sä längesen fick jag tillbaka en 100-lapp istället för en 20-lapp i affären. Jag sa inget då heller. E jag dum då? Hur gör ni?

Den lille mannen har fortsatt att vara svår me maten. Dubbelrån med smör går bra ibland:Idag blir de ledigt från huset. Vi ska beställa golv. Åka runt o kika på lite grejer vi behöver. Bland annat toalett, handtag till innedörrar o handdukstork.

Har även spanat in ett nytt hörnbadkar med bubbel på blocket som vi eventuellt ska åka o titta på när vi hinner.

Jag börjar känna mej lite stressad över tapetval. Har inte tittat något alls på det o snart är vi där. De e inget som jag kan bestämma över en dag. Jag behöver fundera, sova på saken o suga på karamellen om o om igen. Hoppas vi kan låna hem några kataloger.

På torsdag blir de arbetsplatsbesök med byggnadsnämnden, kvalitétsansvarig byggarn o så vi byggherren.


Mammas trollunge!

Åter vid vattenkranen. Idag har han testat att dricka direkt ur den:


Balanserar på ett ben, ibland klättrar stollen upp helt på diskbänken.
Älskade, älskade solstråle!

Pappan jobbar natt hela veckan. Mindre än en månad kvar nu tills han börjar i Jönköping. 

Vi måste snart köpa en bil till oxå så vi båda kan ta oss till jobbet från Habo.

En bekant stank har spridit sej här i köket, blöjbyte nästa!

21 mars

Tvättstället e vår räddning nu för tiden. Lilleman tillbringar mycket tid där o e så nöjd. Häromdagen såg jag att han tuggade på något. Såg sen att han käkat upp gamla nudlar som låg i slasken, blää. En annan gång upptäckte jag att han vred ur disktrasan i en mugg o drack vattnet, mums.
Varje dag kommer det nya ord ur hans mun, väldigt roligt. Ibland e de svårt o tolka dem men oftast går de bra, tror jag :) Igår när vi va på A6 pekade han på en vagn me ett äldre barn än Edvin i o gapade bebiiii.
Vi var vid lekställningen o gjorde av me lite energi innan vi skulle åka hem. Vår lille man sökte kontakt med alla andra barn, tyvärr på lite fel sätt. han puttade varenda en han kom åt. Jag skämdes. En liten flicka hade en påse med en liten bok hon hade köpt, den snodde Edvin o hon störtbölade. Edvin fick sätta sig i utvisningsbåset, vagnen, sen tog vi bussen hem. Ända sen han föddes har jag känt på mej att han kommer bli en liten bråkstake, precis som sin pappa var. Känner att de börjar visa sej mer o mer nu. De e fortsatt mycket tjurighet och envishet hos den lille mannen. Ibland vet han nog själv inte riktigt varför, han ska bara vara trärtemot vad mamma vill helt enkelt. Sista veckorna har matintaget minskat o minskat, nu känns de nästan som matvägran. Bara vällingen som går hem o nån smörgås då och då. Mjölk kan han dricka hur mycket som helst men varm mat de e bara o glömma. Vi ska se hur de går i helgen när farmor ska va barnvakt, han brukar alltid äta så bra då.

Vi har en grod-handdocka som vi brukar leka med och sjunga små grodorna till. Nu har han börjat härmas o ska ha grodan på handen o sjunga ko-ack, ack, ack... Då smälter mamma. Goa unge!

När vovven inte e hemma grejas de som tusan me hundburen. Han stänger in sig i buren o säger vov-vov.

De senaste ordet han lärt sig är uuumpa, inte rumpa utan strumpa :) men när man frågar va rumpan e pekar han på strumpan, hehe. De e inte lätt.

Innebandy spelas de fortafarande för fullt här i hallen. Hans miniklubbor gör att man få stå väldigt böjd. Förr satt jag ner eller stod på knä men de tillåts inte längre då kommmer han o drar i en, man måste stå upp. O inte får man har alltför böjda knän heller. Vi får allt ta o leta fram pappas gamla innebandyklubba från förrådet snart.

Köket beställdes i måndags. 23 April får vi det. Känns häftigt. Huset känns mer o mer som ett hus än en byggarbetsplats för varje gång jag e där. De e så himla skoj o va där o jobba. Nu till helgen blir de jobb både lördag o söndag. Tvättstugan ska bara målas en gång till nu sen e den helt klar. Nu ska vi koncentrera oss på kök/matsal och vardagsrum så de blir klart innan köket kommer. Sen har vi beställt innedörrar då de ska vara uppsatta till plattsättaren kommer. Jag börjar känna mej lite smått stressad. Jag har knappt tittat något alls på tapet men snart e vi där. Ska kika runt lite på nätet ikväll.

Edvin har varit långdag på dagis idag. Han var ute o spelade innebandy på gården när jag kom, han ville helst stanna kvar o leka lite till.
Han har åter fått hosta o hade därmed bara sovit ca 40 minuter på dagis, i frökensfamn, då han inte kunde ligga o sova på grund av hostan. Han va helt slut ikväll. De har gnällts konstant. Nu sovar hon så gott i sin säng.

Jag tvättar o ska ta tag i det sista nu. De blir en tidig kväll som vanligt, måste hinna me en snabbdusch bara innan sängen oxå.

Tack för idag, slut för idag.


Plask, plask i vattenpölen!

Bilder från dagen

Här käkas de russin utan händer.

O så en nyvaken liten solstråle, kan man bli annat än glad?!


14 mars

Igår morse va jag hos tandläkarn, skönt o gå därifrån o veta att allt står rätt till i munnen.

Härom kvällen poppade pappan popcorn i micron. Vår lille man har sedan dess gått om kring o sagt pop, pop, pop... Hehe.

När Edvin gnölar o vi e iväg på grejer e de perfekt o ge honom en ask russin. Han sitter då nöjd o plockar o smaskar. De sista små rackarna som sitter fastklistade i bottnen brukar va svåra att få ut o då ber om hjälp. Denna gång satt vi på en knökafull buss... Jag frågade om han ville ha hjälp men icke, han sträckte fram russinpaketet mot en ung tjej som satt bredvid, hehe. De va bara hon som fick hjälpa. Han e en riktig liten flörtare, som tur e hjälpte hon gladeligen honom me russinen.

Fick nyss en bild på honom när han äter russin från bordet utan händer. Tokunge! Ska lägga upp bilden strax.

Idag fick han sin morgonvälling bredvid mej i sängen. Jag låg o slumrade o ryckte till när jag fick en vällingpip intryckt i munnen... Haha, han bara flinade.

Nu har vi bokat plattsättare. Veckan efter påsk kör de igång me badrummen så de borde va klart i slutet av april. Denna månaden blir de o säga upp lägenheten.

För länge länge sen beskyllde jag Edvin för o ha gömt vårt flytande margarin. För några veckor sen hittade jag de i skafferiet ganska högt upp, jag får nog ta tillbaka att de var han, måste varit jag. Knäpp som man e.

På jobbet har vi haft möjlighet att söka projektpengar för olika ändamål. Vi ansökte om en utbildningsdag angående olika kulturer och religioner. Nu i veckan fick vi veta att det blev godkänt. Kul att man kan va me o påverka.
Det finns mycket man bör tänka på och ta hänsyn till men som man kanske inte känner till, speciellt i vård vid livets slutskede och
även vid omhändertagandet efter livets slut. Jag har väldigt dålig koll på detta, ska bli riktigt spännande o få lära sig mer om just detta.


13 mars

Vårsol i Stadsparken.Spännande maskiner i bakgrunden.

En stor reva fick han på kinden när han ramlade in i en buske...

Huset...


Skjutdörr på plats.

Sovrum.

Fick en rolig bild från mor sen helgen:

Edvin bajsar bakom gardinen. E de en instinkt att vilja va för sig själv då?

De e väldigt mycket tots här hemma nu. De e inte kul nånting vill jag meddela. Han ska bara ha som han vill annars slåss han. Han låter även som ett marsvin ständigt pekandes me handen, måttligt irriterande kan jag lova. Hur länge varar denna period tro?

Ikväll har han roat sig vid tvättstället i köket i över en timma:Disktrasevattnet i håret kändes inte så fräscht så kvällen avslutades me en dusch.

Igår sa de på dagis att lilleman varit mycket ledsen. Igår em/kväll och idag har det fortsatt, han har varit mycket missnöjd och ledsen, han vill helst va i famnen hela tiden. Vet inte va de beror på, känns inte som om de e frustration över o inte göra sig förstådd, jag vet inte. Tänder kanske? Vi lät honom sova tills han vaknade själv idag efter lunch. 2, 5 timme sömn blev de o han kunde ändå somna ikväll utan problem. Han e kanske inte riktigt piggelin.


9 mars

Jag sitter för tillfället o avnjuter ett fotbad, minns inte när jag gjorde de sist. Edvin o jag har idag varit på A6 på förmiddagen, sen blev de rödspätta me remoladsås på ikea innan vi åkte hem o sov.
Imon väntas jobb i huset o på söndag jobb på jobbet. Lilleman följde me farfar i bilen hem nu i eftermiddag för att avlämnas hos mormor där han ska tillbringa helgen. Pappa Andreas jobbar natthelg.


Glass på ikea.

Edvin enyklippt, de kanske syns. Mormor fixade frillan förra helgen, de va mycket hår som klipptes bort. Han såg så mycket äldre ut me en gång.

Jag e dunderförkyld. E helt igenkorkad i snoken. Tacka vet ja nässpray. Efter allt snytande blir man aningen fnasig, bepanthen e ett hett tips för röda förkylningsnäsor.
En nackdel med o använda nässpray e att man mister luktsinnet. Igår morse fick Edvin springa omkring i sin nattblöja en stund på morgonen. När jag la honom på skötbordet o drog av pyamasen var de bajs ända ner till fötterna, intorkat dessutom. Stackarn. Duschen blev nästa mål.


Vägrade släppa kaninen en dag när vi va ute.

De e mycket vilja nu, lite för mycket ibland. Inte alltid så lätt o förstå va han menar heller. Oftast e de småsaker som gör att han får utbrott, som att mamma inte förstår hur Edvin vill att maten ska ligga på tallriken eller vilket bestik han vill äta me eller nåt liknande. Den ljuvliga trotsåldern! De måste väl ändå bli mycket lättare när de väl börjar snacka lite mer, eller? Just nu blir jag nästan galen på de konstanta gnälltjatet i samma tonläge som inte tystnar förrän han får som han vill.

Tidigare idag hade jag framme symaskinen. Har äntligen lagat lite leggings, hade fyra par som va sönder i grenen o låren. Borde kanske slängt några av dem men de får hänga me tills nästa gång de går sönder, de e ju så sköna!

Förra veckan handlade jag både skor o ytterkläder på blocket till Edvin. Kanon, blev supernöjd. Skönt o slippa köpa allt helt nytt när han växer ur de så snabbt.

Igår när jag passerade dörr nr 2 på Willys upptäckte jag att jag hade cykeln me mej in. Folk tittade, jag skrattade o vände o gick ut precis vid kassorna. Undrar fortfarande vart jag var i tankarna.


Favoritpositionen.


Sähär, me tungan rätt i mun ser man nästan alltid honom nu för tiden.

Dammsuga upp smulorna under sin stol efter maten har han koll på.

Våren va här tidigare i veckan:Edvin har blivit väldigt klängig, vill va mycket i famnen. Speciellt på pappan som har varit mycket vid huset hans vakna tid. De klängs, gnälls o dras i ben. Väldigt gulligt o mysigt men också jobbigt eftersom man inte alltid kan släppa det man håller på med.

Edvin älskar att sparka fotboll o spela innebandy. Har tagit efter både mor o far. De blir perfekt med en sommarsport o en vintersport. Nåt annat han är fascinerad av är grävmaskiner, lastbilar o andra motorfordon. Känns ganska typiskt för killar men hur kommer det sig egentligen? E de hans föäldrar som fått honom intresserad eller va de medfött att han skulle gilla just det? Intressant tycker jag.
RSS 2.0