28 dec

Började dagen på BVC. Lillkillen har blivit stor. Vikt 6070 g och längd 63 cm. Tur att han fick en massa fina mjuka paket av tomten, hans klädlåda som sorterades ut innan jul har nu fyllts på, de gillar mamma Frida. Vet knappt vad jag ska välja o sätta på honom, mycket är dock för stort än.

Efter BVC var vi nere på stan där vi mötte upp min familj. De va mycket trevligt, jag kände mej dock väldigt trött. Hade lite feber igår o känningar i ena bröstet men idag har jag känt mej bättre. Hittade en body me matchande strumpor på rean, jag gillar när de matchar.

Idag har Edvin fått prova en smakportion havregröt. Mm, va han gillade det men kladdigt va de.
Mormors julklapp

I famnen på moster Maria och hennes Adam


Pappa jobbade natten till julafton. Far o son tar en tupplur efter all julmat.

Edvin me sin älsklingsgiraff

Edvin o Didrick

Mormor Lisbeth och hennes bror Agne, Edvin o hans syssling Valter.

Lek me moster Lydia

Trött efter allt julstök...


...men jag blir snabbt pigg o glad igen


21 dec


Idag när Edvin fick på sig skjorta o jeans slog de mej hur stor han blivit,
han såg verkligen ut som en mini-människa... Han ser mer ut som en liten
bebis i sprakdräkt eller body. Fin va han man jag föredrar min lilla lilla bebis :)

20 dec


Glad nakenfis


Julgodisbak hos våra vänner Cissi o Viggo

Farbror Tony på besök

14 dec

Oj oj, igår va mamma Frida på sitt första riktiga träningspass efter förlossningen. Det känns i kroppen idag. Aj, aj. Jag var så trött när jag kom hem att jag glömde ta av tikskyddet på Gina när vi va ute. Inte så najs alls.

Pappa Andreas har opererat bort en visdomstand o har såå ont, stackarn. Idag när jag nämnde att vi skulle  städa sa han att han inte kunde göra så hastiga rörelser pga tanden... 

Snart e de julafton, häftigt nu när man har en liten. Nästan alla klappar e köpta. Man har ju en hel del tid till sånt när man e mammaledig.

Edvin verkar nu kommit ur sin onda cirkel att sova för lite på dagen o därför inte orka äta så han blir riktigt mätt. Det har funkat hur bra som helst de sista dagarna. Nu går de iaf 3-4 timmar mellan måltiderna istället för varje timme som det var ett tag. Men det är nog som sagt en tillväxtperiod nu, Edvin har fått för sig att äta ett mål mat mitt i natten. Men men, de går ju det med, han somnar ju iaf om igen.

Idag har vi haft världens tråkigaste dag, vi har inte varit utanför dörren än o nu e de redan kväll. Imon blir det mammagympa igen så då händer det nåt kul.

Nu ska vi se om vi kan laga nån kvällsmat som e anpassad till pappa Andreas innan han hungrar ihjäl.

10 dec

Fredagsmys på öppna förskolan idag. De va dock inte lika bra som vanligt då Edvins bästis Viggo fick stanna hemma o kurera sig mot ögoninflammation, stackars liten.
Edvin hängde me fyra andra bebisar i madrasspoolen, han trivdes fint där. Mamma Frida blev lite smått chockad över Edvins kaskadkräk som flög ur honom helt oväntat, en stund senare fortsatte myset i en härlig kräkodör.
  
Om cirkus en timma kommer pappa Andreas hem, oj vad vi har saknat honom idag. Ikväll blir de lite gott käk o soffmys me familjen till idolfinalen. 

Gina har PMS, hon ligger på dörrmattan o tjurar me sitt tikskydd. De e inte lätt o va hundflicka.

Idag har vi bokat resa till fjällen för lite snowboardåkning i början av februari me våra vänner Pär o Lina. Härligt att ha något att se fram emot.

Min lille kille har varit väldigt gnällig sista tiden, funderar på om mjölken börjar sina eller om Edvin bara har en tillväxtperiod som kräver mer mat, han sover även dåligt på dagarna. Vi får se hur de utvecklar sig. Nu blir de lite kel me honom. Sen blir de pappa Andreas tur när han kommer.

4 dec


Nyfriserad mamma me Edvin i sin nya molnpyamas.

Bad i mormors handfat, trångt men mysigt tyckte Edvin.


Pepparkaksbak me mor. De blir inte till o ta tag i extrakilona före jul iaf.
Motivation står på önskelistan.

30 nov

Idag på förmiddagen har Edvin fått sin första vaccination, två stick blev det, ett i vardera lår. Han skrek ganska bra men lugnade sig snabbt när han fick komma till sin mor. Mamma Frida tog det oxå bra, det blev inga hormontårar. Det blev dock värre på eftermiddagen och kvällen. Lilla Edvin var inte sig alls lik, han gnällde och gnällde och var svår att trösta. Jag gav honom alvedon mot smärtan som jag inte tyckte hade nån vidare effekt. Sent på kvällen kändes han varm och termometern visade feber, stackarn. Han fick ett nytt stolpiller o sen som han 8 timmar utan avbrott. Förhoppningsvis e de bättre imorgon. Min älskade lilla plutt.

Jag har nu tagit reda på exakt vad vaccinationen ska skydda mot, ni som undrade. Difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib, pneumokocker och hepatit B. Inte konstigt han blev dålig.

Min lillskrutt har vuxit ur liberos blöjor nr 2 eftersom de ska klara bebisar mellan 3-6 kg trodde jag han passerat 6 kilosstrecket men idag på BVC visade vågen på 5530 g. Längden var 59,7 cm. Idag frågade jag Inga-Maj, vår BVC-sköterska, hur länge man kan kalla små barn bebisar. Hon tyckte tills mellan 8 och 12 mån, beroende på utveckling. Ibland tänker jag att det inte längre e en bebis jag har, han växer ju så galet fort. Samtidigt e de ju underbart o få se hur han utvecklas o växer. Det känns ändå hårt att lägga undan de minsta kläderna som han inte längre kan ha.

RSS 2.0